MENIU

Mii de localnici din Sibiu trebuie să facă autostopul pentru a ajunge la un medic

Foto: Realitatea TV

Mii de bătrâni din judeţul Sibiu sunt lăsaţi în voia sorţii atunci când se îmbolnăvesc. Aici există mai multe sate fără cabinete, în care medicul de familie ajunge o dată pe lună, în cel mai bun caz.

Localnicii trebuie să străbată kilometri întregi pentru o consultaţie, şi asta numai dacă îi ia vreun şofer, la ocazie. Nea Nică locuieşte în satul Colun de peste 40 de ani. De fiecare dată când a avut nevoie de medic a fost nevoit să meargă la Porumbacu. La el în sat nu există cabinet medical.

De câţiva ani, bărbatul are probleme cu inima. Teoretic, ar trebui să meargă periodic la medic. "Trebuie control cam lunar dar eu vin şi de două ori pe an, că-i greu cu drumul, e greu cu banii, e greu cu tot", a declarat bătrânul.

În aceeaşi situaţie sunt şi oamenii din alte 50 de sate sibiene. Localnicilor nu le mai rămâne decât să se roage să nu se îmbolnăvească, sau ca boala să ţină cont de programul medicului. Autorităţile spun că înfinţarea de noi dispensare nu este posibilă din cauza lipsei banilor.