MENIU

Mihai Stoichiţă: Nu accept ca Gigi Becali să vină la pauză în vestiarul echipei!

Foto: gsp.ro

Antrenorul încearcă să delimiteze prin contract ingerinţele în echipă ale patronului Stelei şi spune că are nevoie de o lună pentru a-şi implementa ideile.

Noul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, a declarat vineri că nu ar fi de acord ca patronul Gigi Becali să vină în vestiarul echipei în pauza unui meci, însă susţine că va discuta cu finanaţatorul roş-albaştrilor acest aspect pentru a nu apărea probleme în viitor.

"Relaţia dintre mine şi domnul Becali ar trebui să fie una ca între patron şi angajat, dar există anumite principii şi în cazul în care nu va fi mulţumit de mine. Nu aş accepta ca Becali să vină în vestiarul echipei la pauză, dar când voi discuta detaliile contractuale voi vorbi şi despre acest aspect. Când antrenam în ţările arabe nu am ştiut că la pauză vin 80 de şeici şi prinţi la vestiar, dar după ce am aflat, am delimitat asta prin contract. Oricum, sper să evit acest lucru", a spus Stoichiţă, care a precizat că însă nu s-a decis asupra staff-ului cu care va discuta.

Mihai Stoichiţă, care a menţionat că a primit un mesaj de felicitare de la fostul antrenor din Ghencea, Marius Lăcătuş, susţine că venirea la Steaua nu înseamnă "nimic spectaculos" pentru el şi nu simte că a fost numit doar ca interimar: "Nu ştiu ce a apreciat Becali la mine, dar eu un cerşesc respectul. Nu simt că am fost adus ca un interimar, pentru că nu mi s-a dat asta de înţeles. Dacă mi se cere însă să semnz un contract ca interimar, aşa voi face".

În plus, Stoichiţă este de părere că stilul de joc 4-4-2 este unul care nu se potriveşte Stelei în acest moment şi va încerca să formeze o echipă mult mai ofensivă: "Aveam nevoie de cel puţin o lună pentru a implementa ideile mele de joc, dar acum depinde şi de capacitatea jucătorilor de a-mi recepta mesajele. Avem mulţi jucători tineri, dar avantajul este că pot să îi modelez. Vom vedea în iarnă dacă ne putem întări, dar în general jucătorii pe care i-am adus eu au dat satisfacţie. Ne trebuie mai mult echilibru în zona mediană, entuziasmul şi dăruirea celor care au jucat acolo nu au fost suficiente. Îmi place sistemul 4-4-2, dar nu ştiu dacă acum e cel mai potrivit pentru Steaua. Eu sunt cunoscut ca un antrenor ofensiv şi voi încerca să implementez ce vreau".

În ceea ce îi priveşte pe Emeghara şi Ovidiu Petre, antrenorul a spus că aceştia vor reveni peste o săptămână la antrenamentele Stelei, dar le va mai trebui ceva timp pentru a putea fi folosiţi pentru că nu sunt puşi la punct cu pregătirea. El s-a referit şi la Dayro Moreno sau Mihăiţă Pleşan, jucători care evoluează momentan la echipa secundă, precizând despre ei: "Îi cunosc pe amândoi, iar pe Pleşan chiar am vrut să îl iau la un moment dat la una din formaţiile pe la care am trecut. Dayro nu a rupt inima târgului, dar la el e o problemă de mentalitate. Jucătorii din America de Sud vin dintr-un tărâm mai boem, iar când ajung în Europa au probleme".