MENIU

Mihai Stoica: \"Sută la sută, noul tehnician va fi un străin care nu a mai antrenat în România!\"

Mihai Stoica

Managerul Unirii a vorbit luni într-o conferinţă de presă despre despărţirea de Dan Petrescu. Stoica l-a lăudat pe \"Bursuc\" şi a anunţat că noul tehnician va fi unul străin. Până la instalarea acestuia, banca tehnică a ialomiţenilor ar putea fi preluată de selecţionerul României, Răzvan Lucescu.

\"Sper să-mi pot stăpâni emoţiile. Eram convins că se va apropia acest moment, dar am sperat mereu că va dura mai mult până se va produce despărţirea. Pierdem cel mai valoros om din club, omul care are cel mai mare merit pentru ce s-a întâmplat la Urziceni. Vreau să-i mulţumesc lui Dan Petrescu pentru bucuriile pe care ni le-a adus. Îi promit că nu ne vom relaxa nicio clipă şi că vom continua pe aceeaşi linie, ştiu că ne va fi greu, dar nu avem voie să coborâm de la nivelul pe care ni l-a impus. Chiar dacă am zis mereu că îmi doresc să colaborez cu Dan Petrescu toată viaţa, cine ştie...poate e doar o pauză\", a spus Mihai Stoica.

Managerul general al Unirii a vorbit şi despre noul antrenor al ialomiţenilor. Mihai Stoica a afirmat clar că noul tehnician va fi unul străin, şi că şi-ar dori ca, până la instalarea acestuia, banca tehnică a Unirii să fie preluată de selecţionerul României, Răzvan Lucescu.

\"Noul antrenor va fi un antrenor străin, sută la sută. În principiu, unul care nu a mai antrenat în România. Se pune problema dacă va veni acum sau din vară. Îmi doresc ca Răzvan Lucescu să ne conducă în perioada în care nu va avea acţiuni la naţională, adică în următoarele cinci luni, să poată să ne ajute până când consider eu că aş avea timp să aleg varianta optimă. Obiectivul nostru e calificarea într-o cupă europenă, e greu să luăm titlul\", a explicat Stoica.

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani a demisionat, sâmbătă, din funcţia de antrenor principal al campioanei României, Unirea Urziceni. Dan Petrescu a preluat Unirea Urziceni în 2006, iar de atunci a reuşit o calificarea în Liga Europa, o calificare în finala Cupei României şi a câştigat titlul de campioană în 2009. Fostul internaţional a condus gruparea din Bărăgan în 110 meciuri în Liga I, înregistrând 56 de victorii, 32 de remize şi 22 de eşecuri. Formaţia de care Dan Petrescu este cel mai aproape se numeşte Kuban Krasnodar (liga a doua din Rusia), cu care ar fi ajuns la un acord pentru un contract pe trei sezoane. Cu toate acestea au mai fost vehiculate şi alte nume de grupări precum Dinamo Moscova sau Al Nasr.

Mai multe articole despre:
Dan Petrescu Unirea Urziceni antrenor Mihai Stoica