MENIU

Mihai Stoica: FC Timişoara va primi cele 6 puncte şi ştiu asta din nişte surse foarte sigure

Foto: NewsIn

Preşedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat, marţi, că jucătorii ialomiţeni trebuie să trateze cu maximă seriozitate partida cu Steaua, pentru că altfel pot avea probleme, deoarece vor întâlni o echipă capabilă să învingă pe oricine.

"Sper într-o evoluţie pozotivă a băieţilor, pentru că altfel va fi foarte greu. La un asemenea meci nu mai contează istoria altor întâlniri, cel mai mult va conta doar puterea de concentrare a băieţilor şi abilitatea lor de a se mobiliza. Nu cred că pentru Steaua este important cu cine va juca, dar pentru noi miza este mult mai mare. Una e să câştigi titlu şi una să lupţi pentru un loc în cupele europene. În perspectiva noului sezon nici nu ştiu dacă locul 6 şi faptul că vor juca trei tururi preliminare este chiar bine pentru ei. Trebuie să fim atenţi, pentru că jucăm cu Steaua, nu cu o echipă oarecare", a spus Stoica.

Oficialul ialomiţenilor a adăugat că din garnitua Stelei nu vor lipsi jucători precum Zapata, Goian, Ghionea, Nicoliţă sau Bogdan Stancu, aşa că nu se poate vorbi despre probleme cu accidentaţii pentru roş-albaştri: "Nu credem poveştile cu problemele de lot. Să fim serioşi. Steaua va folosi jucători importanţi şi de mare valoare. Ei au câştigat fără drept de apel cu Universitatea Craiova, iar Dan Petrescu mi-a spus că acesta a fost cel mai bun meci al lor. Cu FC Timişoara au jucat la fel de bine şi doar ghinionul a făcut ca ei să nu se întoarcă de acolo cu puncte".

Mihai Stoica a recunoscut că jocul cu Steaua din ultima etapă nu este cel mai important din cariera lui şi dacă ar spune altceva ar fi ipocrit, pentru că pe vremea când lucra în Ghencea a fost la un meci de finala Cupei UEFA. Totuşi, preşedintele Unirii a recunoscut că este mai implicat emoţional la actuala sa echipă pentru că s-a ataşat de jucătorii "care au dus o muncă titanică pentru a ajunge în situaţia de a fi favotiţi la titlu".

Preşedintele echipei de pe primul loc este de părere că există mai multe posibilităţi pentru a câştiga campionatul, dar cel mai sigur ar fi ca formaţia sa să câştige cu Steaua. "Nu mai suntem autsideri pentru că avem şi varianta unui egal, dar şi varianta ca FC Timişoara să piardă la Braşov. Nici nu am îndrăznit să visez la titlu, iar dacă am reuşi 'performanţa' să îl pierdem ar fi o mare dezamăgire, dar nu ar fi o tragedie pentru că nu aveam un astfel de obiectiv", a afirmat Stoica, el adăugând că în proporţie de 100% FC Timişoara va primi cele 6 puncte de la TAS şi astfel este încă în cursa pentru titlu. Oficialul nu şi-ar dori ca echipa sa să termine pe locul doi, pentru că şansele ca o echipă din România să treacă de tururile preliminare din Liga Campionilor sunt la fel de mari ca şansele să ningă în august.

"FC Timişoara va primi cele 6 puncte şi ştiu asta sigur din nişte surse foarte sigure. Eu ştiu acest lucru de o săptămână, iar ultimele declaraţii ale lui Marian Iancu îmi confirmă abilitatea lui. Punctele vor veni, iar finalul de campionat va fi unul pe care iunitorii fotbalului îl aşteaptă. dacă Timişoara se mai află încă în cursa pentru titlu, acest lucru i se datorează lui Marian Iancu, care ştie foarte bine ce face. E un bun conducător, ştie când să pună presiune şi cum să îşi adoarmă adversarii", a mai spus Stoica.

Unirea Urziceni va juca în ultima etapă a Ligii I cu Steaua, pe teren propriu, iar dacă FC Timişoara nu îşi primeşte cele 6 puncte de la TAS este campioană indiferent de ultimele rezultate din campionat. Dacă FC Timişoara va primi punctele, Unirea are nevoie de un egal cu Steaua pentru a deveni campionă, iar în cazul în care pierde, trebuia ca bănăţenii să nu câştige jocul cu FC Braşov din ultima etapă. Decizia în ceea ce priveşte punctele se va da joi, imediat după terminarea actualului sezon al Ligii I.

În altă ordine de idei, Mihai Stoica a precizat că Tibi Bălan şi Dacian Varga se vor întoarce la finalul sezonului la Sportul Studenţesc, dar ei sunt primii jucători pe care Unirea Urziceni va încerca să îi transfere. Stoica s-a declarat mulţumit şi de evoluţia lui Iulian Apostol la echipa naţională şi se bucură că mijlocaşul a reuşit un debut cu dreptul.