MENIU

Mihai Necolaiciuc a fost prezentat joi Tribunalului din Middle District, Florida

Foto: RTV

Mihai Necolaiciuc a fost prezentat joi Tribunalului din Middle District, Florida. Procurorii americani au cerut arestarea provizorie a lui Necolaiciuc în vederea extrădării. Realitatea TV a obţinut în exclusivitate solicitarea procurorului american de caz prin care se cere ca acesta să fie încarcerat deoarece este "un fugar român cercetat pentru mai multe infracţiuni".

Solicitarea este semnată de către Jesus Casas, procurorul adjunct al districtului Middle Florida şi a fost depusă la 22 iunie la tribunalul districtual.

"Potrivit informaţiilor furnizate de România, Mihai Necolaiciuc a fost pe deplin şi legal acuzat de infracţiunea de abuz de funcţie publică'', se arată în plângerea privind arestarea provizorie.

În solicitarea procurorului american, se mai arată că Mihai Necolaiciuc a oferit unei firme un contract de 5 milioane euro pentru servicii care nu au fost prestate. Ca să ascundă această fraudă, tranzacţia a fost plătită pentru folosirea unor credite ale BEI special acordate pentru repararea căilor ferate în caz de dezastre naturale.

Necolaiciuc a ordonat achiziţionarea a 520 de dispozitive electronice de la o companie-fantomă, "Total Group Co", o firmă fără sediu, care face în prezent obiectul unei cercetări pentru spălare de bani.

De asemenea, Cătălin Predoiu, a anunţat miercuri, 24 iunie, într-o declaraţie de presă, că estimează faptul că procurorii americani vor prezenta judecătorilor americani cererea de extrădare a lui Mihai Necolaiciuc formulată de România în jurul datei de 22 august 2009.

"Urmează ca instanţa federală din Florida să se pronunţe. Soluţionarea ar putea dura un an, iar Mihai Necolaiciuc are dreptul la trei căi de atac", a declarat Cătălin Predoiu.

Agenţii Departamentului american pentru Imigrări l-au arestat la 17 iunie pe Mihai Necolaiciuc pentru încălcarea legii privitoare la imigraţie, potrivit oficialilor americani. Necolaiciuc locuia într-un apartament din West Palm Beach de câţiva ani. Nicole Navas, purtătoare de cuvânt a serviciilor pentru imigraţie, a spus că Necolaiciuc riscă expulzarea, dacă va fi declarat vinovat de şedere ilegală în Statele Unite.

Mai multe articole despre:
tribunal Florida Necolaiciuc