MENIU

Mihai Leu: ”În ring este ca în viață. Adversarul nu trebuie să vadă că te-a lovit”

Nicio lovitură încasată în ring nu l-a clintit de la ţelul său: acela de a fi campion. Invitatul Alexandrei Pacuraru la emisiunea ”Acasă la Oamenii Realitătii”, Mihai Leu, a povestit despre cariera sa, familie, dar şi despre perioada grea prin care a trecut, după ce medicii l-au diagnosticat cu cancer.

Mihai Leu a fost primul român campion mondial la box profesionist. În 1991 a trecut la profesionişti, unde a fost de neînvins: 28 de meciuri şi tot atâtea victorii. Viaţa l-a pus la grea încercare. Anul acesta a aflat că are cancer.

”Dupa meciul cu Santiago care a fost greu am crezut ca meci mai greu nu o sa fie, am trecut print o problema de sanatate, o lupta mult mai dura, chiar vrobeam cu doamna doctor anestezist de la spitalul Fundeni care imi spunea daca sunt pregatit de meci inainte de operatie, sunt pregatit pentru cel mai greu meci din viata mea”, a declasrat Mihai Leu, la emisiunea ”Acasa la Oamenii Realitatii”.

Fostul campion a povestit cum a ieşit învingător şi în lupta cu boala.

”M-am nascut o fire optimista si datorita sportului m-am obisnuit sa gandesc pozitiv, sa ma lupt sa realizez ceea ce imi propu,n sa trec peste momentele grele, si cred ca asta a pus amprenta pe toata viata mea”, a mai spus campionul.

Mihai Leu a simţit din prima clipă că cea lângă care trăieşte de 25 de ani, o să fie soţia lui. Au împreună un băiat despre care fostul sportiv spune că....

Mihai Leu recunoaşte deschis că sportul l-a disciplinat.

”Ringul seamana cu viata... daca te enervezi iti pierzi controlul. Adversarul nu trebuie sa vada faptul ca te-a lovit. Si in viata, un om daca vede ca a reusit sa-ti produca neplaceri poate sa continue... si atunci am invatat intotdeauna sa nu arat ca am probleme”, a mai marturisit Mihai Leu.