MENIU

Microsoft va concedia 5.000 de angajaţi

Foto: thetechherald.com

Microsoft Corp a afişat rezultate trimestriale sub aşteptările analiştilor de pe Wall Street şi a anunţat că va disponibiliza până la 5.000 de salariaţi.

De asemenea, compania a anunţat că nu va mai publica estimări pentru profitul din restul anului fiscal. Cotaţia acţiunilor Microsoft a căzut cu 8,5% în predeschiderea pieţei.

Microsoft a afişat un profit net de 4,17 miliarde dolari, respectiv 47 cenţi/acţiune, în al doilea trimestru fiscal, încheiat în 31 decembrie, comparativ cu un profit de 4,71 miliarde dolari, adică 50 cenţi/acţiune, în perioada similară din 2007.  

Analiştii anticipau că Microsoft va anunţa câştiguri de 49 de cenţi/acţiune. Venitul Microsoft a avansat cu 2%, la 16,63 miliarde dolari, sub estimările medii ale analiştilor, de 17,1 miliarde dolari.

Ca să îşi diminueze costurile, Microsoft a anunţat că va concedia până la 5.000 de salariaţi din departamentele de cercetare şi dezvoltare, de marketing, din vânzări, din sectorul financiar, juridic, de resurse umane şi de tehnologia informaţiei, în următoarele 18 luni.