MENIU

Michelle Obama va decide alegerea veselei şi destinaţia unor săli ale Casei Albe

foto: Wikipedia
Michelle Obama va păstra bucătarul familiei Bush

De marţi, familia Obama va locui la Casa Albă. O provocare pentru prima doamnă de culoare a Statelor Unite, care, cu siguranţă, îşi va lăsa amprenta în noul cămin. Potrivit tradiţiei, prima doamnă a Americii trebuie să fie şi...prima gospodină a Casei Albe. La fel ca predecesoarele sale, Michelle Obama are în vedere câteva schimbări la reşedinţa prezidenţială.

Soţia preşedintelui alege vesela oficială, folosită la recepţii. Dificilă problemă: Hillary Clinton a avut nevoie de doi ani până a găsit ceva pe gustul ei, iar Nancy Reagan a cheltuit aproape un milion de dolari pe farfurii şi tacâmuri.

Probabil că nici dormitoarele nu vor rămâne la fel ca în vremea Bush. De exemplu, Jacqueline Kennedy a transformat solarul în sală de cursuri pentru copiii săi. Fiecare Primă Doamnă are pretenţiile ei şi în materie de artă culinară.

Totuşi, Michelle Obama va merge pe mâna bucătarului ales de Laura Bush. Şefă la bucătăria Casei Albe va fi în continuare Cristeta Comerford, prima femeie care s-a ocupat de meniurile prezidenţiale şi care nu va pleca de la Casa Albă odată cu familia Bush.

Viaţa la Casa Albă le oferă Primelor Doamne ocazia de a profita de poziţia deţinută pentru a-şi promova propriile cauze. Michelle Obama a declarat în mai multe rânduri că ar vrea să ajute soţiile şi familiile militarilor. 

Mai multe articole despre:
SUA Casa Albă Michelle Obama