MENIU

Michael Jackson, sărbătorit pe stradă şi pe internet, în ziua în care ar fi împlinit 51 de ani

Foto: blog.al.com
Fanii lui Michael Jackson au blocat o intersecţie din Piaţa Romană, dansând pe melodia "Beat it"

Sute de mii de fani ai lui Michael Jackson, de pe toate meridianele, l-au sărbătorit în stradă şi pe internet pe regele muzicii pop, sâmbătă, în ziua când acesta ar fi împlinit 51 de ani.

În Mexic, între 12.000 şi 15.000 de oameni au fost aşteptaţi pe străzile din Ciudad de Mexico pentru a intra, cu acest prilej, în Cartea Recordurilor. Ei au dansat simultan pe celebra melodie "Thriller", precedenta performanţă de acest fel fiind de reuşită de 242 de persoane, în statul american Virginia.

În Statele Unite, printre numeroasele evenimente dedicate lui Michael Jackson se numără şi o mare petrecere, organizată de regizorul Spike Lee, tot în stradă, în cartierul Brooklyn.   

Nici fanii Michael Jackson din România nu au uitat ziua de naştere a idolului lor, astfel că, sâmbătă seara, de la ora 19.00, ei au inaugurat, în parcul Herăstrău din Capitală, Aleea Michael Jackson.

Tot în Bucureşti, mai mulţi fani au organizat o mişcare de tip flash mob, adică oamenii s-au adunat, au dansat şi pe urmă şi-au văzut de activităţile lor.

Aceştia au avut aprobări pentru două locaţii, Gara de Nord şi un mall. În schimb, intersecţia din Piaţa Romană a fost blocată ilegal de fanii înfocaţi ai regelui muzicii pop, în timp ce semaforul avea culoarea verde. VEZI VIDEO

Ziua de naştere a regelui muzicii pop a crescut considerabil şi traficul pe internet, în special pe site-ul oficial al artistului, unde peste 565.000 de fani au postat deja mesaje dedicate regelui muzicii pop. Iar cel mai popular motor de căutare, Google, şi-a înlocuit, sâmbătă, cele două litere "o" din titulatură cu celebrii pantofi "moonwalk" consacraţi de Michael Jackson. Megastarul este a treia personalitate onorată de Google prin reconfigurarea siglei, după savanţii Galileo Galilei şi Hans-Christian Orsted.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie, la domiciliul său din Los Angeles, în urma unui stop cardiac. Decesul s-a produs în perioada în care megastarul repeta pentru seria de concerte programate la Londra, pe arena O2.

Mai multe articole despre:
deces Michael Jackson Sărbătoare