MENIU

Meteorologii anunţă ploi torenţiale în aproape toată ţara - VEZI PROGNOZA

Foto: nickbaines.wordpress.com

Veşti bune pentru agricultori, dar triste pentru cei care sunt în vacanţă. Meteorologii anunţă ploi torenţiale, însoţite de grindină în mai multe zone din ţară.

Ploile vor fi chiar torenţiale în nordul, centrul şi estul ţării. Nori şi averse asociate cu fenomene electrice şi vânt se vor semnala în Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei, precum şi la munte. Banatul, Crişana şi Oltenia au şi ele parte de ploi, dar pe arii mult mai mici. Nu scăpăm nici de grindină, iar izolat aversele pot atinge şi chiar depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat, mai ales în nordul ţării şi la altitudine. Temperatura aerului nu indică însă o scădere, dar nici vreun exces, valorile la amiază aşteptându-se să fie între 20 şi 31 de grade Celsius.

O veste bună vine dinspre regimul termic care, în aceste regiuni, nu va trece de 27-28 de grade, valori mai mult decât agreabile pentru un miez de august. Pe de altă parte însă, sudul este mai însorit, iar gradele mai multe, urcând până la 30-31 de grade.

În Bucureşti, după o noapte calmă, soarele se arată şi el în prima parte a zilei. După amiază însă, apar norii aducători de ploaie în averse, cu fulgere şi tunete. De la 13-14 grade în zori, la amiază se aşteaptă ca temperatura să urce la aproximativ 28-29 de grade.

O zi răcoroasă şi ploioasă în staţiunile montane. Aversele se aşteaptă să fie chiar torenţiale pe alocuri, fulgere şi tunetele, vântul în rafale şi grindina nu vor fi deloc parteneri comozi de drum pentru turiştii care îşi făcuseră planuri de urcat pe munte. Temperatura aerului nu mai urcă nici ea la fel de mult ca ieri, oprindu-se la cel mult 19 grade la Predeal, 15 la Semenic şi numai 11 la Vârful Toaca.

Turiştii de pe litoral se vor bucura însă de vreme frumoasă. Norii nu prea se arată peste litoral, dar nici soarele nu va fi prea insistent, aducând cel mult 25-26 de grade în aer şi 23-24 în apa mării, la ţărm.

Şi mâine plouă tot în nordul, centrul şi estul ţării, dar în sud, temperatura va mai creşte atingând 32 de grade.

Vineri ploile părăsesc estul şi rămân cantonate doar în nord şi centru, în timp ce weekendul va reduce semnificativ aria ploilor, lăsând temperaturile să urce spre 33 de grade, mai ales în sudul Olteniei şi al Munteniei.