MENIU

Meteorologii anunţă întoarcerea caniculei. Vezi prognoza pentru următoarele zile

Foto: Realitatea TV

Vreme caniculară la amiază în următoarele zile, cu 35, 36 de grade în vest, sud şi est.

Luni ţara noastră a rămas sub influenţa unei mase de aer cald, tropical, care a determinat o vreme călduroasă, caniculară chiar în zonele de câmpie. Astfel au fost maxime termice de la 28 la 36 de grade, iar indicele temperatură umezeală a atins şi depăşit pragul critic de 80 local în Crişana, Banat şi Oltenia, şi pe arii mai restrânse în Muntenia, sudul şi estul Moldovei.

În Capitală luni a fost mult soare, doar câţiva nori pe cer în prima parte a zilei şi ceva mai mulţi spre seară, însă fără şanse de precipitaţii. Maxima zilei, de circa 34-35 de grade, s-a apropiat de pragul de caniculă.

Marţi valul de aer tropical mai cald, a avansat spre est, peste Peninsula Balcanică şi zona ţării noastre. Ca urmare, regimul termic a marchat o uşoară creştere. Maximele pornesc de la 27 de grade şi ating 35, 36 de grade în Lunca Dunării, din nou prag de caniculă în sudul României.

Abia miercuri a pătruns aer oceanic mai răcoros, căci un front atmosferic aducător de ploi trece peste jumătatea de vest a ţării. Bărăganul a rămas cu aceleaşi temperaturi ridicate, aici frontul a ajuns abia în noapte de miercuri spre joi, aşa că răcorirea se mai lasă aşteptată puţin.

Citeşte prognoza meteo pentru munte şi litoral

Vezi pe vremea.realitatea.net, în timp real, temperatura din oraşul tău

Mai multe articole despre:
căldură canicula Bărăgan