MENIU

Mesajele Papei vor fi disponibile pe Facebook şi iPhone

Foto: fabricadebani.ro

Vaticanul va populariza şi în mediul electronic mesajele Papei Benedict al XVI-lea, odată cu lansare unor aplicaţii pentru Facebook şi iPhone, cu ocazia celebrării, pe 24 mai, a Zilei Mondiale a Comunicării, informează presa britanică.

Astfel, aplicaţia The Pope Meets You on Facebook (Papa se întâlneşte cu tine pe Facebook) facilitează trimiterea de felicitări virtuale cu Papa Benedict al XVI-lea, împreună cu fragmente din discursurile sale.

De asemenea, doritorii vor putea primi, prin intermediul iPhone-ului, ştiri şi relatări audio-video referitoare la activităţile Vaticanului şi ale Papei, în opt limbi diferite.

"Papa ne invită să promovăm un dialog cultural, de respect şi prietenie, în special în rândul tinerilor", a declarat un reprezentant al Consiliului Pontifical pentru Comunicaţii Sociale, arhiepiscopul Claudio Celli.
Toate aceste iniţiative fac parte dintr-un proiect mai amplu, care include şi lansarea noului site al Vaticanului, www.pope2you.net.

În decursul acestui an, reprezentanţii Bisericii Catolice au mai lansat un canal pe YouTube, unde sunt prezentate videoclipuri cu Papa, şi o aplicaţie pentru iPhone, iBreviary, care facilitează accesul credincioşilor la textele sfinte.

Mai multe articole despre:
iphone papa Benedict Facebook