MENIU

Membrii CSAT s-au reunit, joi, într-o şedinţă pe tema înzestrării Armatei

Foto: NewsIn

Membrii CSAT s-au reunit, joi, pentru a discuta despre înzestrarea Armatei Române, după ce în ultima şedinţă, din 28 aprilie, Consilul a amânat o decizie asupra acestui subiect.

Discuţiile despre programele de achiziţii ale Armatei au fost amânate, în ultima şedinţă, din 28 aprilie, pentru o altă şedinţă CSAT, iar strategia de înzesterare a acesteia a fost aprobată.

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a declarat, la începutul săptămânii, la Parlament, că prioritatea MApN este iniţierea programului Multirol, aşteptându-se ca CSAT să ia o decizie rapidă. "Pentru noi, avionul Multirol rămâne o prioritate şi sper ca foarte repede să se ia o hotărâre, în acest sens, în CSAT", a spus Stănişoară.

Potrivit ministrului Apărării, finanţarea programului se va realiza prin credite multianuale extrabugetare, conform Ordonanţei Guvernului 111 din 2007 cu privire la angajarea de credite. Ministrul a mai spus că o parte dintre programele de înzestrare a Armatei, altele decât cele şase de înzestrare strategică, vor fi renegociate ca termen de plată şi de livrare, în sensul amânării acestor termene.

Strategia de înzestrare a Armatei României, adoptată în şedinţa din 28 aprilie, este un document care stabileşte obiectivele şi priorităţile pe termen mediu şi lung ale înzestării şi care reprezintă, totodată, baza pentru elaborarea planului de înzestrare a Armatei şi a programelor multianuale. Comunicatul oficial al Administraţiei Prezidenţiale informa că, în ceea ce priveşte Planul de înzestrare a Armatei României pe termen scurt şi mediu 2010 - 2015, aprobarea documentului a fost amânată pentru o şedinţă viitoare a Consiliului, urmând ca între timp să fie discutată în cadrul Guvernului.

Mai multe articole despre:
CSAT şedinţă Apărare armament achiziţii