MENIU

Medicii suceveni se pot angaja în Germania pe un salariu de până la 60.000 de euro pe an

Sucevenii au posibilitatea să aleagă un loc de muncă în afara ţării

În plină criză, o parte dintre suceveni au posibilitatea să lucreze în Marea Britanie, Danemarca, Norvegia sau Germania. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă primeşte dosare pentru 84 de posturi, în diferite domenii, în străinătate. Asta în timp ce agenţii economici locali au o ofertă de doar 18 locuri de muncă.

Chiar dacă în ţară nu au găsit nimic, oamenii ar pleca în Europa doar în anumite condiţii. \"Să am asigurată cazare, mâncare şi să semnez un contract. Depinde şi de ofertă şi de salariu\", a declarat una dintre sucevence.

Cei fără studii preferă Marea Britanie, unde sunt vacante 50 de locuri în agricultură şi 19 ca baby sitter, iar salariile sunt decente.  \"Pentru ţări precum Danemarca care preferă medici, salariul este între 3.000 şi 5.000 de euro. În agricultură, salariul brut este în jur de cinci euro pe oră. În Germania s-au solicitat de asemenea medici, salariul fiind cuprins între 40.000 şi 60.000 de euro pe an\", a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde.

Cei care s-au înscris până acum la AJOFM vor participa la o selecţie. În judeţul Suceava, rata şomajului este acum la 7,58%.