MENIU

Medicii din Spitalul Clinic Judeţean Constanţa vor opera doar urgenţele, până la sfârşitul anului

Spitalul Judeţean din Constanţa

Toţi ceilalţi pacienţi programaţi pentru intervenţii chirurgicale sunt nevoiţi să aştepte cel puţin două luni. Decizia a fost luată de conducerea spitalului din cauza crizei financiare, concediilor fără plată, dar şi măsurilor speciale impuse de virusul gripei noi.

Medicii din Spitalul Clinic Judeţean Constanţa vor opera doar urgenţele. Pacienţii se tem că afecţiunile de care suferă se vor agrava, iar în cele din urmă viaţa le va fi pusă în pericol.

Pentru prima dată la Constanţa, toţi bolnavii care nu reprezintă o urgenţă au fost trecuţi pe o listă de aşteptare. Decizia a fost luată după ce conducerea Spitalului Judeţean a stabilit că până la sfârşitul anului nu mai sunt bani decât pentru salarii. Pacienţii se tem că afecţiunile de care suferă se vor agrava, iar în cele din urmă viaţa le va fi pusă în pericol.

Unii bolnavi s-au hotărât să meargă la policlinică sau la spitalele private. Toţi şefii de secţii au fost anunţaţi să fie foarte atenţi şi să selecteze doar cazurile grave. Conducerea spitalului judeţean din Constanţa a mai anunţat că măsura de limitare a intervenţiilor chirurgicale va fi anulată la începutul anului viitor numai dacă bugetul alocat va permite acoperirea tuturor cheltuielilor necesare.