MENIU

Medicii de la spitalul din Slatina rămaşi fără loc de muncă s-au adresat instanţei

Foto: RTV

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Aurelian Simionescu, a declarat marţi, că medicii cărora li s-a desfăcut contractul de muncă în urma anchetei ministeriale au contestat în instanţă deciziile.

Medicii Cornel Fulga, Doru Pârvu, Ion Brătoi şi Ecaterina Buzău, sancţionaţi cu desfacerea  contractului de muncă în urma anchetei Ministerului Sănătăţii, s-au adresat Justiţiei, contestând deciziile conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Ei au solicitat ca, până la soluţionarea cauzelor pe fond, să fie emise ordonanţe preşedenţiale care să le permită să-şi desfăşoare activitatea medicală.

Medicul psihiatru Ion Brătoi, fost director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, s-a prezentat, marţi, în faţa judecătorilor pentru judecarea cererii de emitere a ordonanţei preşedenţiale care să-i permită să revină la unitatea spitalicească. Ceilalţi medici au termene de judecată în perioada următoare, până pe 23 februarie, ultimul care se va prezenta în faţa judecătorilor este Cornel Fulga.

"Cererea medicului Ion Brătoi, de emitere a ordonanţei preşedenţiale care să-i pemită să revină la spital, a fost respinsă. Medicul şi-a motivat solicitarea prin faptul că nu are cine să-i îngrijească pacienţii. Cum juristul spitalului, domnul Iana, a dus dovada că în locul domnului Brătoi a fost detaşat un alt medic, judecătorii i-au respins solicitarea. Va trebui să aştepte acum judecarea pe fond a cauzei care poate să dureze şi câţiva ani”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Aurelian Simionescu.

Potrivit acestuia este pentru prima dată când în astfel de situaţii judecătorii slătineni au respins solicitarea de emitere a ordonanţei preşedenţiale. "Nu am cunoştinţe ca vreun medic în situaţia domnului Brătoi să fi pierdut la instanţa de judecată. Nici la noi, în judeţ, şi nici în ţară”, a precizat Simionescu.

Având în vedere precedentele, odată cu solicitarea emiterii de ordonanţă preşedenţială şi stabilirea termenului pentru judecarea acestei cereri, ceilalţi medici au fost incluşi în graficele de gardă.

Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, conform graficului stabilit,  medicul Ecaterina Buzău, fost şef al UPU, este programată să facă de gardă pe 16 februarie, la trei zile după ce urmează să apară în faţa magistraţilor.

Ancheta Ministerului Sănătăţii în urma căreia medicilor Cornel Fulga, Doru Pârvu, Ion Brătoi şi Ecaterina Buzău a fost declanşată ca urmare a decesului unui bătrân din Drăgăneşti Olt la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce timp de patru ore a fost plimbat pe la mai multe secţii fără a i se acorda vreun ajutor.