MENIU

Mazăre promite achiziţia unor vase de agrement pentru croaziere pe Marea Neagră

Primele de vacanţă valorează de regulă cât salariul lunar net al unu angajat

Turiştii care vor veni pe litoral în acest sezon estival vor putea să se plimbe cu goletele şi vasele de pasageri în Marea Neagră, până în Delta Dunării, potrivit primarului Radu Mazăre, care a anunţat achiziţia unor ambarcaţiuni de agrement.

În acest scop, Primăria Constanţa, Primăria Eforie, Consiliul Judeţean şi o societate comercială se vor asocia pentru a forma o societate denumită "Agrement Nautic", ce va avea un capital social de 1.230.000 de euro.

Ministerul Turismului va participa la acest proiect cu circa un milion de euro, bani cu care se va construi o pasarelă de îmbarcare, în staţiunea Mamaia, dar şi cu încă 200.000 de euro, prin societatea Mamaia SA, bani cu care se vor cumpăra ambarcaţiunile. Potrivit primarului Constanţei, Radu Mazăre, este vorba despre trei, patru golete şi un vas de pasageri, care vor fi cumpărate, cel mai probabil, din Turcia.

"Ambarcaţiunile de agrement şi care vor fi funcţionale pe traseele Mangalia - Constanţa - Sulina", a precizat Radu Mazăre. Acesta a precizat că, în actualul sezon estival, Primăria Constanţa va contribui cu circa un milion de euro la finanţarea mai multor evenimente care sunt menite să atragă turişti pe litoral. Printre acestea se numără Aero Grand Prix şi Class One Powerboat Championship.

Mazăre a precizat că cea mai mare parte a acestor bani sunt încasaţi din taxa de barieră.

De asemenea, într-o şedinţă a Consiliului Local Constanţa, a fost aprobat şi studiul de prefezabilitate pentru proiectul Riviera Tomis. Este vorba, de fapt, despre şoseaua de coastă care va face legătura între Portul Tomis  şi staţiunea Mamaia. "Şoseaua este primul lucru pe care vrem să-l finanţăm în cadrul celor 91 de milioane de euro care vin pentru zona metropolitană Constanţa. Banii europeni se accesează extraordinar de greu. Sperăm că din toamnă să putem face licitaţia pentru construcţie", a precizat Mazăre.