MENIU

Mazăre: Nu Geoană poate lua decizia de a susţine moţiunea de cenzură, ci Comitetul Executiv

foto: NewsIN
Mazăre: Dacă a luat această decizie fără să fiu eu informat, o să văd cum reacţionez

Preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că nu ştie despre hotărârea partidului de a susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului şi că Mircea Geoană nu poate lua singur o decizie în acest sens sau împreună cu un grup restrâns de persoane.

"Eu nu am fost informat dacă a fost luată decizia (n.r. de susţinere a moţiunii de cenzură). Astăzi a fost Biroul Politic, care poate să recomande asta Comitetului Executiv. Dacă a luat această decizie fără să fiu informat, o să văd cum o să acţionez, poate îi instruiesc pe parlamentarii de Constanţa să nu voteze. Trebuia să fim întrebaţi. O decizie de dărâmare a guvernului nu cred că se ia în 12 oameni în Biroul Politic de la Bucureşti. Teoretic, decizia  nu poate să o ia domnul Geoană. Decizia se ia în Comitetul Executiv. Dacă nu, se ia în cadrul unui consiliu, că pentru a dărâma guvernul nu hotărăşte preşedintele partidului", a precizat Mazăre.

Şeful PSD Constanţa a precizat că s-a exprimat în mai multe rânduri că nu este de acord ca PSD să suţină o moţiune de cenzură. 

"Eu am mai declarat în câteva rânduri, inclusiv la Congres, că nu este bine ca PSD-ul acum, cu o lună şi jumătate înainte de alegeri, să sprijine această moţiune de cenzură, să o voteze şi să dărâme Guvernul, să arunce ţara într-o criză", a precizat acesta.

Mazăre s-a declarat uimit şi de recentele afirmaţii ale premierului Emil Boc, care a declarat că statul are banii suficienţi pentru plata salariilor şi a pensiilor.

"Sunt stupefiat şi contrariat pe banii pe care i-a găsit Boc în şase ore. Ştiu că nouă luni de zile n-am găsit bani şi nu am reuşit să plătim profesorii, n-am reuşit să găsim bani pentru infrastructură, au fost date ordonanţe de guvern care ne gâtuiau la autorităţile locale, doar, doar se mai întorc ceva bani către Bucureşti, iar acum domnul Boc a găsit în şase ore bani. Dar, în acelaşi timp, nu cred că este bine să fie provocată o criză majoră pentru că dărâmarea guvernului este o criză majoră cu o lună şi jumătate înainte (înainte de alegeri, n.r.) şi voi vota în consecinţă la partid dacă se va pune problema susţinerii sau nesusţinerii moţiunii de cenzură", a spus Mazăre.

Acesta a adăugat însă că dacă partidul ia, într-o şedinţă, decizia de susţine moţunea, se va supune acestei decizii.

PSD a anunţat, luni,  prin Mircea Geoană, că a decis să susţină o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Boc II. De asemenea, moţiunea, iniţiată de PNL, este susţinută şi de UDMR.

Mai multe articole despre:
guvern PSD moţiune de cenzură Emil Boc Radu Mazăre