MENIU

Maternitatea din Râmnicu Vâlcea nu mai are materiale sanitare, iar pacientele trebuie să vină de acasă cu feşe, seringi şi perfuzii

Foto: RTV

Maternitatea din Râmnicu Vâlcea este în colaps financiar. Pacientele sunt obligate să vină de acasă cu seringi, perfuzii şi medicamente, iar angajaţii şi-au primit salariile doar pe jumătate.

Pentru că nu mai au materiale sanitare, medicii Spitalului de Ginecologie din Râmnicu Vâlcea le dau pacientelor la internare o listă cu ceea ce trebuie să cumpere.

Angajaţii au primit in luna iunie doar 60% din salariu, iar mai multe firme furnizoare de medicamente, alimente şi utilităţi au dat spitalul în judecată pentru recuperarea datoriilor de aproape trei milioane de lei. "Am primit somaţii peste somaţii, nu ne mai livrează foarte multe firme medicamente şi materiale", a declarat directorul Maternităţii din Vâlcea.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate promite că va deconta serviciile pe luna trecută, însă nu pe toate. "Vom achita conform contractului, opt miliarde de lei vechi, dânsii au o creştere de până la 13 miliarde", a precizat directorul Casei de Sănătate Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Conducerea Maternităţii speră să depăşească această criză doar prin intervenţia Ministerului Sănătăţii.