MENIU

Maşina ideală pentru criză. Vezi topul celor mai ieftine citadine

Hyundai

Înainte de alegerea unei maşini, trebuie să ţii cont de câteva aspecte decisive în ceea ce priveşte bugetul tău viitor: modalitatea de achiziţie, valoarea asigurărilor, reţeaua de service şi costurile de întreţinere.

Dacă ai trecut de etapa în care maşina ideală trebuia să fie germană şi să aibă de la 200 CP în sus şi eşti în căutarea unei maşini care să nu-ţi afecteze veniturile, MONEY.RO îţi oferă soluţia la cheie: topul celor mai ieftine citadine.

Situaţia financiară personală

Ideal e să cumperi în această perioada de criză o maşină cu banii jos. Dacă nu ai totuşi o situaţie financiară care să-ţi permită acest lucru, încearcă să dai un avans cât mai mare. Acest lucru te va ajuta să ai o rata suportabilă.

Pe lângă banii necesari cumpărării unui autoturism, trebuie să iei în calcul costurile legate de asigurări. Nu ai cum să eviţi poliţa de asigurare obligatorie – RCA - şi e bine să ai şi o asigurare CASCO.

În cazul în care o bancă îţi asigură finanţarea prin creditare, asigurarea CASCO este obligatorie şi va creşte nivelul ratei. Un motiv în plus să alegi o maşină din clasa mică.

Reţeaua de service, deşi nu pare la prima vedere, are o importanţă majoră în decizia de cumpărare a unei maşini. N-ai vrea să ai autoturismul la reparat şi să fii nevoit să aştepţi un timp îndelungat o piesă pe care service-ul nu o are în stoc.

Citeşte topul maşinilor ideale pentru criză pe MONEY.RO.