MENIU

Marko Bela: Sprijinul UDMR în turul doi al prezidenţialelor va depinde de o intrare la guvernare

Foto: 1235.ro

Sprijinul Uniunii pentru unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale intrat în turul doi va depinde de o intrare la guvernare, însă doar cu anumite condiţii şi anume "nu de dragul puterii şi nu în exclusivitate de dragul accesului la un anumit buget", a spus, miercuri, liderul UDMR, Marko Bela.

Întrebat dacă sprijinul pentru turul doi al prezidenţialelor va depinde de o intrare la guvernare a UDMR, Marko a precizat că acest lucru va fi posibil dacă "sunt îndeplinite anumite condiţii".

"UDMR vrea să guverneze, dar nu de dragul puterii şi nu în exclusivitate de dragul accesului la un anumit buget, deci pe baza unor programe compatibile şi prin care impunem o anumită direcţie şi o anumită reformă în diferite domenii ale societăţii", a spus preşedintele UDMR.

Marko a precizat că încă nu a fost decisă vreo "tabără" în care să se poziţioneze UDMR şi că nu ar vrea "să se creeze o situaţie când UDMR va trebui să decidă cu cine ţine".

"Nu, avem propriul nostru candidat", a completat Marko. "După primul tur de scrutin ne aşteaptă, probabil, nu neg acest lucru, o decizie destul de grea. În mod clar şi UDMR va trebui să decidă care va fi candidatul pe care-l susţine. Va trebui să avem sondaje de opinie făcute de noi, sau la comanda noastră, fiindcă în cazul comunităţii maghiare e mai greu să tatonezi opţiunile pe baza unor sondaje naţionale", a încheiat preşedintele UDMR.

Mai multe articole despre:
alegeri UDMR candidatură Marko Bela prezidenţiale