MENIU

Marko Bela: Nu este normal ca un ministru să stea călare pe două portofolii

Foto: NewsIn

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat vineri la Târgu Mureş că indiferent dacă va trece sau nu moţiunea de cenzură, formula actuală a Guvernului nu poate funcţiona până după alegerile prezidenţiale.

"Oricum, trebuie să se formeze un alt guvern, fiindcă, indiferent dacă moţiunea de cenzură va avea succes sau nu, Guvernul actual, cu această componenţă, un ministru călare pe două portofolii, nu funcţionează decât cel mult 45 de zile de la numire. Înainte de prezidenţiale şi aşa ne vom confrunta cu problema votului asupra unui nou Guvern sau un Guvern remaniat. Acest lucru nu poate fi evitat dacă mai funcţionează democraţia în România", a declarat Marko Bela.

Liderul unional a precizat că UDMR nu va accepta să facă parte dintr-o nouă formulă de guvern, dacă se face pe criterii politice.

"Înainte de prezidenţiale noi nu vrem o participare în Guvern, fiindcă de rezultatul prezidenţialelor totuşi depinde cel puţin parţial şi formula guvernamentală. Dacă se va bulversa situaţia politică şi se va dori un guvern de tehnicieni sau unul de uniune naţională, la aşa ceva ne-am putea gândi şi noi, să dăm o contribuţie, să ne punem umărul. Dar eu nu cred că în acest moment se pune problema unei alte formule politice, mai degrabă un guvern de tehnicieni ar fi de dorit, care să ducă lucrurile o perioadă şi după aceea să facem un guvern politic", a afirmat preşedintele UDMR.

Liderii maghiari au participat, vineri şi sâmbătă, la Târgu Mureş, la seminarul "Identitate naţională şi prezenţă poltică a minorităţilor naţionale", organizat la Casa Bernady, reuniune la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai mai multor minorităţi, inclusiv regele Cioabă.