MENIU

Marko Bela: Menirea acestui Guvern este lupta anticriză

Bela: Este o personalitate care să gestioneze problemele guvernării
foto: NewsIN

Liderul UDMR Marko Bela a declarat că premierul susţinut de opoziţie are capacitatea de a gestiona problemele crizei şi de a pregăti alegerile prezidenţiale. Bela a lăudat performanţele lui Johannis ca premier al Sibiului şi a spus că această nominalizare ar putea impune o schimbare de mentalitate.

Marko Bela a spus că opoziţia a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care îl anunţă că propunerea lor este Klaus Johannis.

"Este vorba de o personalitate care să gestioneze problemele guvernării în perioada următoare. Domnul Johannis în funcţia de primar al municipiului Sibiu a dat dovadă de o capacitate extraordinară de administrare, ceea ce este necesar şi în furntea Guvernului României. În perioada următoare Guvernul trebuie să impună stabilitate în gestionarea problemelor României. Un guvern care să reuşească să pregătească alegerile prezidenţiale în condiţii echitabile şi corecte. Am definit menirea acestui guvern: lupta anticriză. Această majoritate presupune şi susţinerea unui guvern anticriză. După o perioadă în care a funcţionat un guvern minoritar acre nu a avut susţinere în paralment, sunt convins că a intervenit o schimbare înceea ce priveşte posibilele relaţii între o majoritate parlamentară  şi un viitor guvern", a spus Marko Bela. 

Acesta a mărturisit că este conştient că într-o astfel de perioadă de campanie elctorală "este mai greu să se construiască alianţe politice în jurul unui guvern, dar există o susţinere politică".

Bela i-a mulţumit lui  Klaus Johannis pentru că şi-a asumat nominalizarea pentru această funcţie.

"Societatea noastră are nevoie de un guvern care să administreze problemele ridicate de criză, de aceea UDMR a considerat utilă participarea într-o astfel de majoritate aşa cum considerăm că propunerea făcută, domnul Johannis, care este independent, ar putea să impună o schimbare de mentalitate", a adăugat liderul UDMR.