MENIU

Marko Bela: Guvernul ar putea să fie condus de un premier independent

Foto: newsIn
Marko Bela a precizat că este nevoie, în continuare "de o susţinere majoritară a unui Guvern care ar trebui să fie numit cât mai repede"

Liderul Uniunii Maghiare din România, Marko Bela, a declarat la finalul consultărilor cu şeful statului, pe tema propunerii unui prim-ministru, că UDMR nu a venit cu nicio propunere concretă pentru funcţia de premier, dar că soluţia liberalilor de a-l propune pe Klaus Johannis, primarul Sibiului, pentru funcţia de premier este o variantă foarte bună care "arată direcţia în care trebuie să se meargă pentru un Guvern tehnocrat".

"Iniţiatorii am fost noi, PNL şi UDMR, iar din acest punct de vedere consider că avem o răspundere privind căutarea urgentă a unei soluţii pentru guvernarea stabilă a ţării şi pentru a adminstra cât mai bine treburile ţării în această perioadă", a declarat liderul minorităţii maghiare la ieşirea de la întâlnirea cu şeful statului, considerând că UDMR are o responsabilitate în ceea ce priveşte numirea unui premier şi a unui Guvern interimar.

Marko Bela a precizat că este nevoie, în continuare "de o susţinere majoritară a unui Guvern care ar trebui să fie numit cât mai repede", amintind că actualul Guvern "are menirea de a administra în continuare problemele cu atribuţii mai puţine". 

Preşedintele UDMR a declarat că nu a venit cu o propunere de nume în faţa preşedintelui statului, dar că se arată deschis unui guvern format din specialişti.

"Noi am propus domnului preşedinte să ne gândim la soluţia unui guvern anticriză, care, într-adevăr, ar putea să fie condus de un prim-ministru independent. Dar oricum un Guvern anticriză format din specialişţi care să poată da răspunsuri concrete la situatia actuală", a completat Marko Bela.

Totodată consultările cu şeful statului vor continua după această primă rundă de negocieri, urmând ca UDMR să aibă "în continuare consultări cu partidele politice".

"Am discutat cu PNL, vom discuta astăzi şi cu PSD şi vom fi deschişi la discuţii cu PD-L", a mai precizat liderul Uniunii Maghiare din România.

"Noi nu am venit cu nicio propunere. Liberalii l-au propus pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, care este, într-adevăr o propunere bună, care arată direcţia în care ar trebui să mergem când vorbim despre un prim-ministru independent" a arătat Marko Bela.

Mai multe articole despre:
UDMR PNL PSD Traian Băsescu Marko Bela Klaus Johannis