MENIU

Marius Petcu: Nu am înregistrat un progres în discuţiile de joi cu ministrul Sănătăţii, probabil vom redeschide conflictele de muncă

Foto: RTV
M. Petcu: "Fără majorări, ne întoarcem la situaţia din toamna trecută. Probabil vom redeschide conflictele de muncă"

Sindicaliştii din Sănătate resping categoric varianta îngheţării salariilor, luată în calcul de Guvern. Liderii Sanitas s-au întâlnit miercuri dimineaţă cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, ca să discute despre îngheţarea salariilor.

"Fără majorări, ne întoarcem la situaţia din toamna trecută. Probabil vom redeschide conflictele de muncă", a spus Marius Petrcu, liderul Sanitas. 

Joi a avut loc o întâlnire la Consiliul Naţional Sanitas, la care a fost invitat şi ministrul Ion Bazac. 

Sindicaliştii din sănătate resping îngheţarea salariilor şi cer în continuare majorarea veniturilor cu 30%. "Este un ultim demers pentru stabilizarea personalului sanitar. Dacă nu primim nimic, posibil să strângem semnături pentru grevă. Respingem o decizie de îngheţare a salariilor", a declarat liderul Sanitas. "Nu vrem să fim responsabili de accentuarea stării de criză, dar nici nu dorim să fim singurii sacrificaţi din cauza crizei", a conchis Marius Petcu.

Reprezentanţii sindicatelor ameninţă că ies în stradă dacă salariile vor fi îngheţate. Ei spun că măsura ar duce la agravarea crizei economice în care se află România. De altfel, CNSRL Frăţia a anunţat că, dacă Guvernul îngheaţă lefurile, pregăteşte mitinguri pentru luna februarie.

Preşedintele CNSLR Frăţia, care este şi lider al Sanitas, a anunţat că, în funcţie de decizia pe care o va lua joi Guvernul, confederaţiile sindicale se vor întâlni, din 2 februarie, pentru a pregăti reluarea protestelor. 

Mai multe articole despre:
sindicate Sanitas salarii Marius Petcu Ion Bazac