MENIU

Marile bănci străine şi BNR vor analiza termenii agreaţi la Bruxelles, peste şase luni

Foto: NewsIn

Cele nouă mari bănci străine care şi-au asumat responsabilitatea de a nu retrage finanţarea din România şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României (BNR) se vor întâlni din nou peste şase luni să rediscute termenii asupra cărora au căzut de acord la Bruxelles, a declarat preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen.

"Am purtat deja discuţii în cadrul întâlnirii de la Bruxelles, iar în şase luni ne reîntâlnim pentru că anumite condiţii pot deveni între timp irelevante", a spus van Groningen. El a precizat că există posibilitatea ca băncile să discute din nou despre nivelul de recapitalizare, "dar nu cred că în şase luni situaţia se va schimba în mod dramatic".

"Cu toate aceastea, orice înţelegere poate fi modificată", a completat van Groningen. Preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen, declara, marţi, pentru NewsIn, că angajamentul scris al principalelor grupuri bancare străine prezente pe piaţa din România va fi semnat de reprezentanţii băncilor-mamă în cel mult o lună, pe baza negocierilor de marţi, de la Bruxelles între bancheri, BNR şi Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Referitor la menţinerea expunerilor pe România, van Groningen a spus că angajamentul anterior a fost reconfirmat, iar reperul pentru evoluţia intrărilor şi ieşirilor de capital este finalul lunii martie a acestui an, în condiţiile în care prima întâlnire a principalelor nouă grupuri bancare străine cu reprezentanţii BNR şi ai FMI a avut loc pe 26 martie 2009, la Viena.
Mai multe articole despre:
România Bruxelles BNR bănci FMI înţelegere