MENIU

Mariana Târcă: \"E păcat că această generaţie atât de valoroasă nu a reuşit să se exprime la adevărata valoare\"

Târcă, dezamăgită de evoluţia tricolorelor mari

Fosta antrenoare de la Rulmentul s-a declarat dezamăgită de faptul că \"tricolorele\" au pierdut şansa unei medalii la CM din China. Mariana Târcă a analizat jocul naţionalei şi crede că fetele lui Voina nu au avut atitudinea potrivită şi că au greşit mult în apărare, mai ales în prima parte a meciului.

\"Ne-am făcut viaţa grea şi este păcat că această generaţie atât de valoroasă nu a reuşit să se exprime la adevărata valoare. Am avut o apărare foarte pasivă în prima parte a jocului şi asta ne-a adus în situaţia de a primi goluri foarte uşoare de la 9 metri şi multe goluri pe pătrundere. De asemenea a mai fost şi lipsa marcajului la pivot, unde am primit foarte multe goluri, mai ales în prima repriză. În atac am avut o lipsă de luciditate de neexplicat, am jucat foarte mult cu mingea în mână. Atitudinea noastră nu a fost cea care ar fi trebuit. Spania a luptat până a marcat în ultima secundă\", a analizat jocul Târcă.

România a ratat calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, după ce a fost învinsă de Spania în ultima secundă a celui de-al doilea meci din Grupa Principală II, scor 25-26. Elevele lui Radu Voina mai au de disputat un singur meci, împotriva Coreei de Sud, partidă care nu mai contează.

Mai multe articole despre:
Spania România handbal naţionala Mariana Târcă