MENIU

Marian Vanghelie: În spatele jocurilor făcute de DNA şi ANI este Traian Băsescu

Vanghelie: Nu am o problemă că sunt verificat de DNA sau că sunt verificat de ANI
Vanghelie: Eu nu am fost susţinut, eu am avansat, pentru că am câştigat funcţia de primar independent
foto: NewsIN

"Nu sunt anchetat de DNA, dar am fost verificat de toate instituţiile statului", a declarat Marian Vanghelie, convins că în spatele acestor verificări se află preşedintele Traian Băsescu. Liderul organizaţiei PSD Bucureşti a dat asigurări că lucru acesta nu îl va împiedica să devină şeful partidului peste zece ani când va învăţa ce trebuie să ştie "un lider puternic".

"Nu am o problemă că sunt verificat de DNA sau că sunt verificat de ANI. Aceste jocuri politice care se fac de către ANI împreună cu DNA înaintea raportului de ţară nu sunt în regulă. Suspectez că în spatele acestor jocuri este Traian Băsescu",a acuzat Vanghelie. "Acum trei ani când am ridicat problema lui Popoviciu, toată lumea spunea să arăt acte. Sub acest pretext nu mai putem să spunem nimic", a mai spus liderul PSD Bucureşti, care a subliniat că "de un an şi jumătate sunt verificat de ANI, care lucrează mână în mână când au interese".

 

"Sunt sigur că voi ajunge preşedinte PSD în următorii 10 ani"

 

Cu toate că a evitat să-i nominalizeze pe eventualii adversari în cursa pentru preşedinţia PSD, Vanghelie a subliniat că "din punct de vedere organizatoric, mă pricep foarte bine".

"Eu nu candidez la funcţia de preşedinte al PSD, dar poate voi fi în următorii zece ani. Am în vedere o funcţie. Am încredere 100% în Mircea Geoană, el nu va lăsa scaunul cuiva, ci va fi o competiţie în PSD", a spus Vanghelie despre şefia PSD. Cât despre ceea ce mai are de învăţat, Vanghelie crede că "Un lider puternic nu poate ajunge dintr-o dată, sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le înveţi".

Marian Vanghelie a refuzat să spună dacă îşi doreşte funcţia lui Sorin Oprescu pe care l-a atacat în interviul acordat cotidianului "Gândul", pentru că "la Primăria Generală a Capitalei nu merg bine lucrurile şi a trebuit a să spun asta". 

Primarul sectorului 5 a respins ideea că a ajuns o persoană importantă în PSD, pentru că ar fi susţinut financiar partidul: "Eu nu am fost susţinut, eu am avansat, pentru că am câştigat funcţia de primar independent.  Ca să te aplaude lumea, trebuie să faci ceva".

Mai multe articole despre:
DNA Mircea Geoană PSD Marian Vanghelie ANI