MENIU

Marian Oprişan (PSD): Geoană trebuie să-şi dea demisia!

Marian Oprişan, un pesedist grăbit să-şi prezinte omagiile în faţa lui Băsescu

Şeful pesediştilor din Vrancea spune că partidul ar trebui să acorde o perioadă de graţie de şase luni Guvernului Boc. Lansează voalat şi o ameninţare în direcţia lui Mircea Geoană: \"Va veni o perioadă în care va trebui să-şi depună mandatul fără să i-o mai ceară cineva\".

Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprişan, sare la gâtul lui Mircea Geoană. Cu câteva minute înaintea începerii şedinţei Consiliului Executiv Naţional al PSD, Oprişan s-a dezlănţuit la adresa şefului partidului, căruia i-a cerut direct demisia. \"Pe domnul Geoană eu nu îl sfătuiesc să îşi depună sau nu mandatul pentru că va veni un moment în care va trebui să şi-l depună fără să-i mai ceară cineva acest lucru. Dacă dânsul a câştigat alegerile  să meargă la Palatul Cotroceni, dar dacă le-a pierdut, ca în orice ţară civilizată trebuie să-şi depună mandatul. (...) S-a cerut un vot de încredere, iar procedura votului de încredere nu există în statutul PSD la Comitetul Executiv.  Vot de încredere nu poate să dea decât Congresul partidului\", a declarat Oprişan.

Şeful Consiliului Judeţean Vrancea, cel care a fost primul pesedist care l-a felicitat pe Traian Băsescu pentru câştigarea mandatului chiar înaintea verdictului Curţii Constituţionale,  a acuzat greşelile făcute de actuala echipă de conducere de partid în ultimii ani. Una dintre ele ar fi fost demersul de suspendare a lui Băsescu din funcţie în primăvara lui 2007. \"Ne-am bătut joc de sute de oameni care au muncit pentru PSD\", a subliniat Oprişan.

Acesta a pledat pentru o perioadă de graţie de 6 luni pe care PSD ar trebui să o acorde guvernului Emil Boc, dar a evitat să se pronunţe clar pe tema oportunităţii intrării lui Marian Sârbu în Executiv. \"Trebuie să facem o opoziţie constructivă\", a spus Oprişan.

Oprişan este doar unul din pesediştii grei care contestă păstrarea echipei Geoană în fruntea partidului. Fostul secretar general Miron Mitrea este şi el la fel de pornit. Un congres în PSD ar putea avea loc în primăvara anului viitor.