MENIU

Marian Iancu, suspectat de Jandarmerie că a faciliat galeriei introducerea materialelor pirotehnice pe stadion, la derby-ul cu Steaua!

Foto: NewsIn

Probleme mari pentru Marian Iancu, patronul Timişoarei. Potrivit unei note a Jandarmeriei Române, trimisă către FRF şi LPF, patronul Timişoarei ar fi sprijinit accesul galeriei grupării de pe Bega cu materiale pirotehnice la derby-ul cu Steaua. Motivul? Creearea unor incidente care să aibă ca final declanşarea unui nou conflict cu FRF-ul! Dacă acuzaţiile vor fi demonstrate, Timişoara riscă o penalizare drastică, poate chiar o excludere din Liga I.

Relaţia dintre Timişoara şi FRF este tot mai tensionată. După celebrul episod al depunctării echipei de pe Bega de către FIFA, via TAS, prin intermediul FRF, recent e pe cale să izbucnească un nou scandal. Potrivit unei note a Jandarmeriei, trimisă către FRF şi LPF, citată de Prosport, Marian Iancu le-ar fi facilitat suporterilor Timişoarei pătrunderea pe arenă cu materiale pirotehnice, lucru interzis de regulamentul LPF. Scenariul ar fi avut drept scop creearea unui nou conflict cu FRF!

"Cu ocazia unei întâlniri pe care a avut-o cu liderii suporterilor, Marian Iancu a sprijinit intenţiile acestora pentru a introduce şi folosi materiale pirotehnice la meci", stă scris în raportul Jandarmeriei! Dacă acuzaţiile vor fi probate, Timişoara riscă sancţiuni drastice.

"Da, e adevărat! Şeful de dispozitiv de la meciul Timisoara - Steaua mi-a raportat că există informaţii că s-au introdus materiale pirotehnice cu concursul conducerii timişorene!", a declarat Olimpiodor Antonescu, şeful Jandarmeriei, citat de Prosport.

Scenariul ar putea proveni de la un ofiţer sub acoperire care lucrează pentru Punctul Naţional de Informare pentru Fotbal (PNIF), structură din cadrul Jandarmeriei dedicată exclusiv fenomenului fotbalistic. La meciuri, pe lângă cei în uniformă, există şi jandarmi care acţionează în civil, sub acoperire.

Steaua a câştigat cu 1-0 meciul cu Timişoara, disputat în etapa a 12-a a Ligii I.