MENIU

Marian Iancu: "M-am săturat de aceste arbitraje europene de cacao!"

Foto: NewsIn

Patronul lui FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat, joi, că echipele româneşti sunt parteneri de antrenament pentru adversari în Liga Europa, dar a precizat că echipa sa şi-a depăşit condiţia în această competiţie, în care se află la debut. În plus, Iancu a criticat şi arbitrajele de care echipa sa a avut parte în Europa.

"Poate suntem prea mici, suntem sparring partner în această competiţie. M-am săturat şi de aceste arbitraje europene de cacao. Am luat acel gol rapid şi apoi meciul a fost o cursă de urmărire. Am încercat să egalăm, am schimbat sistemul şi s-a văzut că nu suntem foarte bine puşi la punct", a spus Iancu.

Patronul timişorenilor a acordat circumstanţe atenunte echipei sale, pentru că a jucat pe un stadion care "te copleşeşte" şi a apreciat că, în ciuda faptului că a adunat doar două puncte, "ea şi-a depăşit condiţia". "Totuşi, suntem o echipă care a debutat în Liga Europa şi avem şi noi minusurile noastre", a afirmat Marian Iancu.

El s-a referit şi la situaţia antrenorului Ioan Ovidiu Sabău, căruia la finalul înfrângerii cu Steaua suporterii i-au cerut demisia, şi a precizat: "Nu este un antrenor care este legat de un obiectiv. Obiectivele sunt comune. Sabău nu este legat de un obiectiv, are drum lung cu noi, dacă nu va avea oferte şi va trebui să plece".

Patronul bănăţenilor nu se aştepta ca fanii timişoreni să provoace incidente la acest joc, în timpul căruia au aruncat torţe pe terenul de joc: "Nu se poate să mai tolerăm un asemenea comportament. Nu am văzut niciodată aşa ceva pe Dan Păltinişanu şi nu ştiu ce s-a întâmplat de data asta". În ciuda acestui fapt, el s-a declarat convins că FC Timişoara nu va fi penalizată dur de UEFA, pentru că suporterii nu au fost violenţi şi nu s-au petrecut şi alte incidente.

FC Timişoara a fost învinsă, joi, în deplasare, de Anderlecht Bruxelles cu scorul de 3-1, în Grupa A a Ligii Europa şi mai are şanse minime de calificare în 16-imile de finală ale competiţiei.

În celălalt meci al Grupei A, Ajax Amsterdam s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Dinamo Zagreb.

Clasamentul Grupei A: 1. Ajax 8p, 2. Anderlecht 8p, 3. FC Timişoara 2p, 4. Dinamo Zagreb 0p (echipa croată a fost penalizată cu 3 puncte de UEFA în urma incidentelor provocate de suporterii ei la Timişoara, unde învinsese cu 3-0).

Următoarea etapă se va disputa la 2 decembrie şi programează întâlnirile FC Timişoara-Ajax Amsterdam şi Anderlecht Bruxelles-Dinamo Zagreb.