MENIU

Marian Iancu: "Am primit o înştiinţare de la TAS că decizia a fost luată"

Foto: NewsIn

Marian Iancu, patronul lui FC Timişoara, a dezvăluit că gruparea de pe Bega a fost înştiinţată de către Tribunalul Sportiv de la Lausanne că decizia a fost luată deja în scandalul palmaresului, care a costat echipa de pe Bega şase puncte, depunctare care a fost aplicată de FRF, în urma deciziei FIFA. Iancu a afirmat însă că, deşi decizia TAS a fost luată, va mai dura puţin până va fi făcută publică.

"Am primit o înştiinţarea de la Tribunalul de Arbitraj că hotărârea a fost luată, dar dacă am avem şi alte documente de trimis, să le trimiteam. Noi nu mai avem altceva de trimis, aşteptăm cu nerăbdare decizia TAS. Noi am mers la Tribunalul Sportiv de la Laussane împotriva Federaţiei Române şi a FIFA. Dacă decizia va fi în favoarea noastră, ne vom lua punctele înapoi", a spus Iancu, la GSPTV.

"După ce se va afla verdictul vom face publice nişte documente foarte interesante despre FIFA. Ce face Federaţia zi de zi e nimic pe lângă ce o să aflaţi", a mai spus Marian Iancu.

Clubul FC Timişoara a fost somat de către FIFA, după ce a pierdut litigiul cu Claudio Zambon să îşi schimbe culorile, sigla, echipamentul şi aspectul site-ul, iar bănăţenii au trimis la FRF acte doveditoare că au realizat acest lucru. Cu toate acestea, Federaţia Română de Fotbal a fost somată ulterior de FIFA să depuncteze clubul de pe Bega cu 6 puncte, în caz contrar riscând sancţiuni care ar putea merge până la dezafiliere.

Decizia Comisiei de Disciplină a FIFA a fost una definitivă şi irevocabilă, dar FC Timişoara a înaintat un memoriu la Tribunalul Arbitral Sportiv de la Lausanne (TAS) în care susţinea că FIFA nu avea dreptul să judece speţa respectivă. La audierea finală, care a avut loc la sediul TAS, gruparea viola a criticat cele două hotărâri disciplinare luate împotriva sa. FC Timişoara a vrut să demonstreze că s-a conformat primei decizii a de schimba denumirea şi culorile echipamentului sportiv, dar şi aspectul site-ului oficial al clubului. Din cauza că nu ar fi respectat această primă decizie, formaţia viola a fost sancţionată cu 6 puncte de penalizare de către FIFA.
Mai multe articole despre:
FIFA Marian Iancu TAS FC Timişoara