MENIU

Marian Cozma a fost înmormântat în prezenţa a peste 1.000 de oameni

Foto: nemzetisport.hu
La stadionul Dinamo, prietenii şi suporterii îşi iau rămas bun de la Marian Cozma
Handbalistul Marian Cozma a fost înmormântat la cimitirul Pipera

O zi dureroasă. Handbalistul Marian Cozma a fost înmormântat la Cimitirul Pipera din Bucureşti în prezenţa a peste 1.000 de oameni care l-au condus pe sportiv pe ultimul drum. Trupul handbalistului Marian Cozma a fost depus în jurul orei 10.20 la Clubul Sportiv Dinamo, unde mii de suporteri şi-au luat rămas bun de la fostul component al echipei alb-roşii.

Înainte de a fi înmormântat Marian Cozma, a fost intonat imnul României. Slujba a fost ţinută de trei preoţi, ceremonia încheindu-se la ora 15.30.

Slujba de înmormântare de la Biserica Teiul Doamnei Ghica a început în jurul orei 12.30, în biserică fiind prezenţi familia, oficiali români din handbal, delegaţia maghiară care cuprinde echipa MKB Veszprem, dar şi oficialităţi locale din oraşul maghiar. Sute de suporteri au aşteptat în timpul slujbei în curtea bisericii.

Sicriul cu trupul lui Marian Cozma a fost depus, în dimineaţă înmormântării, la sediul clublui CS Dinamo, unde suporterii şi-au luat rămas bun de la el. La acest eveniment au participat, printre alţii, preşedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, vicepreşedintele FRH, Petre Paleu, preşedintele COSR, Octavian Morariu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, secretarul de stat în MTS, Octavian Belu, echipa la care activa jucătorul, MKB Veszprem, însoţiţi de antrenorul Lajos Mocsai, preşedintele Federaţiei Ungare de Handbal, Istvan Kiss, primarul oraşului, Janos Debreczenyi, preşedintele Consiliului Judeţean Veszprem, Lasztovica Jeno, preşedintele clubului MKB Veszprem, Akos Hunyadfalvy. 

Ministerul Tineretului şi Sportului i-a acordat titlul de Maestru Emerit al Sportului, pentru merite deosebite în handbalul de performanţă şi pentru contribuţia pe care Marian Cozma a avut-o la dezvoltarea sportului românesc. Medalia care atestă acest titlu i-a fost înmânată lui Petre Cozma.

Puţin după ora 12.00, sicriul lui Marian Cozma a fost ridicat de la CS Dinamo, în aplauzele suporterilor care au cântat: "Te vom iubi mereu", refren care până nu de mult îi era destinat căpitanului Cătălin Hâldan. Suporterii au continuat să cânte pentru handbalist: "Cozma Marian înseamnă Dinamo" sau "Eşti câine şi după moarte". De lângă maşina care transporta trupul neînsufleţit al handbalistului, tatăl lui Marian Cozma i-a salutat încă o dată pe suporterii care au venit să îşi ia adio de la sportiv.

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit după ce a fost înjunghiat mortal în zona inimii. Handbalistul român se afla într-un club din Ungaria, unde sărbătorea alături de coechipierii săi naşterea copilului unuia dintre aceştia. La un moment dat s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de etnie rromă, în urmă căruia Cozma a fost înjunghiat în zona inimii, iar alţi doi colegi au fost grav răniţi. Marian Cozma a murit în drum spre spital, în timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost înjunghiat în zona rinichilor.

Marian Cozma avea 26 de ani şi a activat la echipele Dinamo şi MKB Veszprem. Cu Dinamo, pivotul a câştigat titlul de campion în 2005, iar cu gruparea maghiară a cucerit titlul de două ori în 2007, 2008. În palmaresul românului mai apare şi Cupa Cupelor, câştigată în 2008 cu formaţia ungară.