MENIU

Marca Scânteia va fi preluată oficial de Marius Tucă de la Corina Drăgotescu

Foto: gandul.info

Jurnalistul Marius Tucă a declarat că va prelua de la Corina Drăgotescu marca Scânteia, care apare deja, cu acordul ziaristei, ca supliment al Jurnalului Naţional.

"Voi folosi marca Scânteia, pe parcursul anului 2009, pentru a reface istoric anul 1989, zi cu zi. Jurnalul Naţional va fi distribuit pe tot parcursul anului împreună cu acest supliment, care va avea patru pagini pagini, urmând ca, după 2009, să cumpăr marca", a spus directorul cotidianului Jurnalului Naţional.

Corina Drăgotescu spune că deţine Scânteia din 2008, când aceasta a devenit marcă înregistrată, în urma demersurilor legale efectuate la Oficiul Naţional de Invenţii şi Mărci. "Intenţionam să deţin această marcă încă din anii '90, însă, la acea vreme, Scânteia aparţinea altcuiva, care nu a folosit-o", a precizat Corina Drăgotescu, senior editor la Cotidianul.

Marius Tucă şi Corina Drăgotescu nu au oferit detalii privind datele financiare ale tranzacţiei, precizând că acesta sunt confidenţiale.

Înainte de 1990, sub numele de Scânteia apărea un cotidian al Comitetului Central al Partidului Comunist Român. Pe 22 decembrie 1989, publicaţia a fost singura din România care a apărut pe piaţă, în aceeaşi zi, sub două titluri diferite, "Scânteia" şi "Scânteia poporului", şi cu tot atâtea mesaje, diametral opuse: dimineaţa, în formulă ceauşistă, iar după-amiază - anticomunistă. Ulterior, Scânteia s-a transformat în Adevărul.