MENIU

Maraton cu ştiuci

<descriere>

Prima ediţie a competiţiei PIKEMASTER - Cupa României la ştiucă s-a desfăşurat pe incinta numărul 1 de la Holbina. 9 echipe a câte doi concurenţi şi-au încrucişat lansetele pentru premiile substanţiale în bani cash.

9 echipe de pescari, 2 zile de concurs, 12 ore de pescuit in sine, peste 1200 de hectare de incinta doldora de stiuci ... aceste au fost coordonatele Cupei Romaniei la stiuca desfasurata la Holbina in 14-15 noiembrie. Competitia s-a bucurat de participarea unor nume grele din pescuitul la stiuca de la noi printre care si trei campioni nationali din ultimii ani. Alaturi de acestia pescari din zona sau din tara au intregit paleta eterogena a concurentilor si au facut din competitie una foarte echilibrata.
De comun acord cu participantii si din dorinta de a le da acestora posibilitatea sa pescuiasca maximul de timp disponibil in a doua parte a zilei de sambata (perioada cand se pare ca activitatea stiucii era maxima), dar si pentru a pleca mai repede spre case duminica, s-a hotarat la sedinta tehnica si durata fiecarei manse. Cea de sambata 7 ore - intre orele 9:30-16:30 -, iar cea de duminica 5 ore – intre orele 7:00 – 12:00.

Mansa 1
Asadar sambata a fost un maraton in toata regula, cele 7 ore de concurs punand rezistenta fiecaruia la incercare. Sub un cer de un albastru imaculat, fara nicio adiere de vand si pe o apa limpede precum cristalul prima mansa, desi nu indeplinea nici pe departe conditiile \"vremii de stiuca\", a confirmat asteptarile tuturor. S-a prins foarte multa stiuca, din pacate nu foarte mare, dar nici mica. Peste 60 de stiuci inscrise in fisele de concurs si cel putin de doua ori pe atat eliberate inainte de afi trecute pe foaie. Trebuie reamintit ca in concurs au puctat numai 5 stiuci, cele mai mari.
La finalul primei zile podiumul ii avea in frunte pe Doru Somesan si Csaba Imreh care cu un total de peste 17 kg plecau ca favoriti in cea de-a doua zi de concurs, mai ales ca urmaritorii (Gigi Stefan si Terente Tudose - un foarte bun cunoscator al locurilor) aveau de surmontat o diferenta de peste 3 kg, deci o stiuca apreciabila.Surpriza primei zile a constituit-o echipa de pe locul 3, doi baieti inimosi, Vasile Marciuc si Cristian Jurca care pescuiau ... ATENTIE ... pentru prima data la stiuca, ei fiind pescari de crap. 12 kg de stiuca si sperante si emotii extrem de mari.

Mansa 2
Cea de-a doua mansa a semanat foarte mult cu prima din punct de vedere al conditiilor meteorologice. Diferentele au constat in faptul ca timpul efectiv de pescuit s-a comprimat la 5 ore, iar startul a fost dat cu 2 ore si jumatate mai devreme. S-a prins la fel de bine ca in prima mansa, insa media capturilor a fost ceva mai mica. Doru si Csaba au confirmat forma buna in care se afla si au reusit sa castige si aceasta mansa cu 13,64 kg, dar la o diferenta mai mica, de aproximativ jumatate de kg, fata de Gigi Stefan si Terente – 13,09 kg. Cu peste 12 kg Ion Paco Dumitru (campionul national de anul acesta) si Cristian Bunghez s-au situate pe locul trei si au urcat pe aceeasi pozitie si la general.

Clasament final
Clasamentul final ii gaseste asadar pe primul loc al podiumului pe Doru Somesan si Csaba Imreh cu un total de 30,84 kg de stiuca, urmati de Gigi Stefan si Terente Tudose cu 27,10 kg si Ion Dumitru si Cristian Bunghez cu 23,34 kg.

Mai multe articole despre:
Cupa României pescuit pescari ştiucă