MENIU

MApN va cheltui 270.000 de euro pe renovarea unei şcoli din Belgia

Statul român plăteşte 270.000 de euro pentru renovarea unei şcoli din Belgia în care învaţă copiii militarilor români care activează în baza NATO din Mons. Banii vor fi alocaţi de ministrul Apărării.

La baza Nato din oraşul Mons din Belgia au fost detaşaţi 42 de militari români care s-au mutat acolo cu tot cu familii. Astfel, printr-un proiect de hotărâre de guvern, ministerul va aloca 270.796 de euro din bugetul pe anul 2009.

Banii vor fi folosiţi la modernizarea şi renovarea amfiteatrului, sălii de mese sau sălii de sport a Şcolii Internaţionale de la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa. Este vorba doar de spaţiile comune, întrucât România nu are o secţiune naţională specială în cadrul şcolii.

Din aceeaşi sumă, 9.378 de euro vor fi folosiţi pentru proiectarea întregii lucrări. Cea mai mare parte a investiţiei ar urma să fie suportată de Statele Unite, care vor finanţa construcţia secţiunii americane a şcolii, în timp ce celelalte ţări care deţin secţiuni naţionale vor susţine renovarea acestora din fonduri proprii.

Până în prezent ministerul Apărării plătea doar şcolarizarea copiilor militarilor români care învaţă la Mons. Pentru fiecare copil se plătesc, anual, sume cuprinse între 1.500 şi 2.000 de euro.
Mai multe articole despre:
şcoală Belgia copii NATO militari MApN reparare