MENIU

Mancini şi-a încheiat conturile cu Inter, după un an şi jumătate! Vezi aici ce sumă a primit antrenorul italian

Foto: SkySports

Roberto Mancini şi-a încheiat conturile cu Inter. Abia vineri, după mai mult de un an şi jumătate de la demiterea sa de pe banca tehnică a ner-azzurri-lor. Avocaţii antrenorului italian au ajuns la un acord cu oficialii clubului din Milano, iar Mancini va primi o sumă importantă pentru renunţarea la orice pretenţii din partea lui Inter: 8 milioane de euro.

În martie 2008, Mancini era demis de la Inter. În ciuda faptului că era în acel moment cel mai de succes antrenor al lui Inter din ultimii 30 de ani, cu trei campionate câştigate, două Cupe ale Italiei şi două Supercupe, evoluţiile slabe din Liga Campionilor i-au fost fatale antrenorului italian.

La scurt timp după ce Inter a pierdut în faţa lui Liverpool, Mancini a fost demis de pe banca tehnică, în ciuda faptului că avea un contract valabil până în 2011.

Antrenorul italian, înlocuit apoi de Jose Mourinho, a acceptat decizia preşedintelui Moratti, însă a rămas pe statul de plată al clubului din Milano. Avocaţii săi au discutat cu reprezentanţii preşedintelui interist pentru stabilirea unui cuantum al despăgubirilor pentru rezilierea contractului, însă abia vineri cele două părţi au ajuns la un acord.

Mancini a renunţat la orice pretenţie financiară din partea lui Inter, însă suma primită drept despăgubire din partea lui Moratti este una importantă: 8 milioane de euro. De menţionat că Mancini avea la Inter un contract anual de 6 milioane de euro. 

De de la demiterea sa, numele lui Mancini a fost legat de preluarea băncii tehnice la mai multe echipe de tip din Europa, însă nimic nu s-a concretizat. Probabil şi din cauza pretenţiilor financiare importante pe care tehnicianul le aştepta de la clubul din Milano.

Ultima "bombă" pe care o anunţă presa din Italia este că Mancini ar putea deveni noul antrenor al Realului, mai ales că ultimele rezultate ale galacticilor nu au fost convingătoare, iar chilianul Pellegrini nu pare capabil să gestioneze vestiarul de vedete de la Madrid.

Mai multe articole despre:
demitere Milano Inter acord Roberto Mancini