MENIU

Majoritatea românilor nu şi-au făcut asigurări de viaţă şi de locuinţe

Foto: RTV

Criza îi face pe români să renunţe la ideea de a-şi încheia un contract de asigurări. Potrivit unui studiu, nici măcar un sfert dintre oamenii care intenţionau să încheie o asigurare de viaţă sau de locuinţă în 2009 nu au realizat acest lucru.

36,5% dintre români plănuiau anul trecut să încheie o asigurare în 2009. Cei mai mulţi dintre ei se gândeau la o asigurare de viaţă, alţii la asigurarea locuinţei. După aproape un an, dintre cei 36,5% români care aveau de gând să semneze contractele, doar 22,3% au făcut acest lucru.

Majoritatea sunt femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani, cu studii medii şi superioare, care au în proprietate o locuinţă. În plus, au venituri lunare mai mari de 3.000 de lei, bani despre care spun că le ajung pentru un trai decent, dar nu pentru cumpărarea unor obiecte scumpe. Lipsa banilor şi apariţia altor priorităţi ca urmare a crizei sunt principalele motive pentru care numărul celor care şi-au asigurat viaţa sau bunurile este mic.

Nici pentru viitorul apropiat nu sunt foarte mulţi români care se gândesc să plătească o poliţă de asigurare. Doar 35%intenţionează să o facă. Cei mai mulţi vor asigurarea locuinţei, mai apoi maşina, iar pe ultimul loc sunt românii care vor să contribuie la o pensie privată facultativă.

Studiul a fost realizat de MEDNET Marketing Research Center în colaborare cu Media XPRIMM, în perioada 2 - 14 aprilie. Cercetarea s-a bazat pe intervievarea persoanelor cu vârsta cuprinsă între 22 şi 65 de ani, din Capitală şi din marile oraşe ale ţării.