MENIU

Mai puţin de 10% dintre cadrele medicale s-au vaccinat împotriva gripei noi

Gripa nouă a provocat 9 decse în doar 24 de ore

Cea mai mare parte a medicilor nu doresc să se vaccineze şi astfel tot mai puţini pacienţi sunt convinşi să îşi facă la rândul lor vaccinul. Întreaga lume medicală se confruntă cu aceeaşi problemă, spun reprezentanţii Institutului Cantacuzino.

Doar 6% din cadrele medicale sătmărene din cele 1.400 angajate la Spitalele Judeţene I şi II s-au vaccinat, potrivit Adevărul.

Primul doctor din Spitalul Judeţean Timişoara care s-a imunizat a fost Paul Costin.  Doctorul a fost dat exemplu, apoi, aproximativ trei sferturi dintre medicii spitalului au făcut vaccinul.

La Prahova, însuşi preşedintele Colegiului Medicilor nu acceptă vaccinarea. „Nu l-aş face, şi nici copiilor mei nu l-aş face. Este greşită şi modalitatea de vaccinare, medicii de familie nu pot supraveghea starea elevilor după imunizare, mai ales că aceştia vor intra şi în vacanţă\", a declara  medicul Simona Schnelbach.

Şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş au fost repartizate 1.900 de doze, dar au fost folosite doar 5,47%. De asemenea, mai puţin de 10 la sută din cadrele medicale din Iaşi şi Botoşani au acceptat să se vaccineze.

De altfel, medicii nu sunt ocoliţi de îmbolnăvirea cu virusul A(H1N1),  fiind semnalate cazuri de infectare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, în municipiul Zalău şi în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

În prezent,  gripa nouă are o rată de mortalitate de doar 0,0039 la sută din totalul bolnavilor decedaţi, spre deosebire de gripa de sezon care şi-a atribuit 0,2% din mortalitate. În aceste condiţii, doar 14 la sută din personalul medical a decis să se vaccineze.

Mai multe articole despre:
medici vaccin Cantacuzino gripă porcină AH1N1 Cantgrip