MENIU

Mai mulţi vânzători ambulanţi de petarde au fost amendaţi de poliţiştii sibieni

Petardele au început să fac iarăşi victime
Mai mulţi vânzători ambulanţi de petarde au fost amendaţi de poliţiştii sibieni

Petardele şi artificiile, marfă rară anul acesta. Mai mulţi vânzători ambulanţi au fost amendaţi de poliţişti pentru că au încercat să vândă materiale pirotehnice. Spre deosebire de anii trecuti materialele pirotehnice mai pot fi cumpărate acum numai din locurile autorizate.

Astfel petardele si artificiile nu mai pot fi vândute de vanzatorii ambulanti ci numai în hipermarketurile care au primit autorizatii sa comercializeze aceste produse.

\"În cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii de la serviciul explozivi, arme şi substanţe periculoase a fost identificat în târgul Obor un bărbat care deţinea astfel de obiecte cu intenţia de a le comercializa. Acesta este cercetat penal conform legii\", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteş.

Alţi doi comercianţi din oraşul Avrig s-au ales cu dosar penal pentru comercializare de petarde şi artificii. Majoritatea comercianţilor din pieţe au ales totusi sa respecte legea desi ar fi facut bani frumosi din vanzarea lor.

Dacă vânzătorii încă tânjesc după vremurile în care puteau vinde orice, cumparatorii sunt bucuroşi că petardele şi artificiile nu se mai gasesc la fiecare colt de strada.

În municipiul Sibiu există doar trei magazine autorizate să comercializeze materiale pirotehnice.

Mai multe articole despre:
revelion Sibiu vânzători petarde artificii