MENIU

Mai mulţi parlamentari ai PSD şi toţi aleşii PNL au absentat, marţi, de la şedinţele de asumare a răspunderii Guvernului

Foto: NewsIn
Premierul Boc a venit în faţa Parlamentului pentru a anunţa asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei, Legea salarizării unitare şi Legea reorganizării instituţiilor publice

Mai mulţi parlamentari PSD şi toţi aleşii PNL au absentat de la şedinţele de asumare a răspunderii Guvernului. Mai mult, câţiva social-democraţi şi conservatori au purtat banderole albe în semn de protest faţă de decizia asumării, decizie pe care Mircea Geoană a catalogat-o drept "un gest nechibzuit".

În jur de 20 de parlamentari PSD au ales să nu participe la prima şedinţă de plen comună, printre aceştia aflându-se Lia Olguţa Vasilescu, Georgian Pop, Eugen Nicolicea, Oana Mizil, Cristian Dumitrescu, Aura Vasile.

La şedinţa comună a celor două camere ale Parlamentului nu s-au prezentat nici parlamentarii PNL. Totuşi, liberalii sunt prezenţi în Legislativ şi elaborează moţiunea de cenzură şi sesizarea la CCR a celor trei proiecte de lege.

Premierul Emil Boc a venit, marţi, în faţa Parlamentului, pentru a anunţa asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei, Legea salarizării unitare şi Legea reorganizării instituţiilor publice.

Şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului a început cu o întârziere de peste 45 minute, în prezenţa a 380 parlamentari, a premierului şi a miniştrilor.