MENIU

Mai mulţi copii s-au înecat, după ce s-au scăldat în râuri

Foto: thebyteworks.com

A venit căldura, iar tentaţia unui scăldat este tot mai mare. Din păcate însă, uneori astfel de aventuri s-au încheiat tragic. În weekendul 22-24 mai, trei copii s-au înecat şi doi au fost daţi dispăruţi după ce au intrat în râuri ca să se răcorească.

Trei dintre copiii dispăruţi sunt din Suceava. Toţi se scăldau în Siret, dar au fost luaţi de ape. Trupul unuia dintre minori a fost scos de pompieri, sâmbătă. Avea 15 ani.

Alţi doi minori, de 14 şi 17 ani, sunt căutaţi de autorităţi. Alte cazuri de înec au fost semnalate în Giurgiu şi în Olt. Reprezentanţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă sunt îngrijoraţi de numărul mare de cazuri de înec luând în considerare că abia a venit vara, iar apa este încă rece.

Din această cauză, îi roagă pe părinţi să nu îşi lase copiii la joacă pe malul râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii. De asemenea, ISU recomandă populaţiei să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone neautorizate.

Mai multe articole despre:
căldură copii Suceava scăldat Giurgiu ape Olt înecat Siret