MENIU

Mai multe persoane, printre care o româncă, au fost arestate în Polonia pentru că plasau euro falşi

Foto: euro26.ro

Poliţia poloneză a anunţat că a anihilat o reţea care introducea în ţările din UE bancnote false de 50 şi 100 de euro şi că a arestat în total 27 de persoane în cadrul operaţiunii, ce a fost coordonată de Europol. Printre persoanele arestate se numără şi o româncă.

25 de persoane au fost arestate în cadrul unei ample operaţiuni, care a fost desfăşurată simultan în 30 de locuri din regiunea Lublin, estul Poloniei. Alte două persoane s-au prezentat singure la poliţie, a declarat un procuror din Lublin, care se ocupă de anchetă, Beata Syk-Jankowska.

"Anterior, poliţia a arestat cinci persoane în cadrul acestei anchete, în curs de un an, ceea ce face ca numărul persoanelor arestate până acum să ajungă la 32. Este vorba despre cetăţeni polonezi şi o româncă în vârstă de 30 de ani. Vor urma şi alte arestări", a adăugat ea. Grupul anihilat plasa bancnote false mai ales în Franţa, Spania şi Italia, precum şi în Germania şi Olanda.

"Membrii reţelei, mai ales tineri de circa 20 de ani, se duceau în străinătate, unde alţi membri ai reţelei le dădeau bancnote false. Ei plăteau cu aceste bancnote diverse cumpărături din magazine şi aduceau banii primiţi la casă căte liderii reţelei, în schimbul unor sume de bani", a precizat Syk-Jankowska.

Majoritatea persoanelor arestate au fost deja puse sub acuzare şi au pledat vinovat. Ele riscă până la zece ani de închisoare. 

Mai multe articole despre:
UE Polonia româncă arestare bancnote false