MENIU

Mai multe măsuri anticriză, printre care programul Rabla, au intrat în vigoare

Foto: cotidianul.ro

Prima zi de septembrie aduce schimbări importante în economie. Au intrat în vigoare o serie de măsuri care ar trebui să stimuleze mediul de afaceri şi să crească veniturile la buget.

Firmele sunt şi ele incluse în programul Rabla. Asta însemnă că-şi vor putea schimba maşinile mai vechi de zece ani pe care le au în parcul auto. Prima de casare va fi de 3.800 de lei, la fel ca pentru persoanele fizice. Aceasta este doar una din cele 32 de măsuri incluse în noul plan anticriză al Coaliţiei.

Este drept că multe dintre ele nu sunt bătute în cuie şi nu se ştie sigur la ce dată vor intra în vigoare. De exemplu, propunerea ca tinerii sub 30 de ani să nu mai plătească impozit pe venit dacă au un salariu mai mic de o mie de lei. Coaliţia a anunţat sprijin şi pentru cei care vor să-şi renoveze sau modernizeze locuinţele, ajutoare pentru IMM-uri, exportatori, dar şi măsuri pentru a strânge mai mulţi bani la buget. 

Cu siguranţă, venitule statului vor creşte pentru că un pachet de ţigări va costa cu 40 de bani mai mult. Scumpirea este cauzată de majorarea accizei la tutun cu 7 euro.