MENIU

Mai multe localuri din Vaslui şi Gorj au fost amendate pentru că nu au delimitat spaţii speciale pentru nefumători

Foto: uoguelph.ca
Inspectorii ANPC au verificat dacă localurile de noapte respectă legea privind delimitarea locurilor de fumat în spaţii închise

Controalele inspectorilor de la Protecţia Consumatorului, privind delimitarea locurilor de fumat în spaţii închise, continuă în toată ţara. Sâmbătă noapte, inspectorii au luat la picior barurile şi restaurantele din Vaslui şi Gorj. Au găsit nereguli peste tot şi au aplicat amenzi cuprinse între 250 şi 1.000 de lei.

De la 1 ianuarie, toate localurile care au o suprafaţă mai mare de o sută de metri pătraţi, trebuie să împartă în mod egal suprafaţa pentru fumători cât şi cea pentru nefumători. Iar dacă localul este mai mic de o sută de metri pătraţi, ori se fumează, ori nu se fumează. 

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au controlat localurile de noapte, să vadă în ce măsură se respectă noua lege. Peste tot au găsit nereguli, iar operatorii economici au primit amenzi cuprinse între 250 şi 1.000 de lei.

Controale şi în judeţul Gorj. Cu toate că mesajul ''Fumatul interzis'' se putea citi peste tot, era fum de ţigară să-l tai cu cuţitul.

Şi în Târgu Jiu, patronii de localuri unde s-au găsit nereguli au fost amendaţi.

Mai multe articole despre:
amendă fumători inspector ANPC nefumători