MENIU

Mai multe drumuri au fost blocate din cauza zăpezii

Drumuri blocate din cauza viscolului
Cinci drumuri nationale sunt închise din cauza zăpezii
DN 2 a fost închis mai multe ore din cauza ninsorii
Zăpada a dat peste traficul rutier şi feroviar

Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze.

Vineri,  Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia Rutieră a anunţat participanţii la trafic că începând cu ora 19:30, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii foarte scăzute au fost închise traficului rutier următoarele drumuri naţionale:

DN 2B, Brăila – Şendreni
DN 23, Măicăneşti – Brăila
DN 22B, Brăila – Galaţi
DN 21, Brăila – Slobozia
DN 22 D, Cerna - Măcin
DN 22 E, IC Brătianu – Gărvan
DN 22, Măcin – Smârdan

De asemenea, circulaţia pe Drumul Naţional 1D, Albeşti - Urziceni, a fost deschisă traficului rutier, începând cu ora 20:00.

Circulaţia s-a desfăşurat vineri în condiţii de iarnă, pe întreg teritoriul ţării. În vederea evitării înzăpezirii autovehiculelor, traficul a fost închis pe următoarele drumuri naţionale:

Autostrada A2, sectorul Drajna – Feteşti.
Participanţii la trafic pot folosi ca variantă de ocolire drumul DN 3A.
DN 22 Râmnicu Sărat -Brăila
DN 24D  Bălăbăneşti-Cuca
DN 2C,  Costeşti-Padina
DN 2N, Martineşti – Jitia
DN 23B, Măicăneşti – Ciorăşti
DN 2B, Buzău – Brăila

Sute de maşini au fost abandonate pe drumul european E 85. Şoferii şi-au închis maşinile înzăpezite şi au plect spre destinaţii cu elicoptere militare sau alte vehicule, dar de teren.

Infotrafic recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

Dacă trec prin zonele afectate de ninsori, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol).