MENIU

Mai mult de o treime din companiile din România vor face disponibilizări în acest an

Foto: voices.realestate.co.nz

Companiile din România vor face disponibilizări masive în acest an, pentru a reduce costurile. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu realizat de firma de cercetare Hewitt Associates.

Concedierile, reducerea bonusurilor şi îngheţarea salariilor sunt principalele măsuri pe care le vor lua companiile în acest an. Spre exemplu, pentru a face faţă crizei economice, aproape jumătate dintre firme şi-au programat un buget mai mic pentru salarii.

Astfel de decizii i-au determinat pe 50 la sută dintre angajaţii intervievaţi să-şi facă probleme în privinţa păstrării locului de muncă. Referitor la salariul pe care îl încasează, părerile salariaţilor sunt împărţite, în funcţie de compania unde lucrează.

Cei mai mulţi dintre angajaţii firmelor de renume spun că remuneraţia pe care o primesc este corespunzătoare muncii lor. În celelalte companii însă, doar 31 la sută dintre salariaţi sunt mulţumiţi de veniturile lor. Mai mult de jumătate dintre angajaţi recunosc că performanţele la locul de muncă au un impact semnificativ asupra salariului.