MENIU

Măgura, gura de rai din Munţii Piatra Craiului

Foto: RTV
Satul Măgura se află la numai 40 de kilometri de Braşov şi la o aruncătură de băţ de Bran-Moeciu

Acesta trebuie să fi fost piciorul de plai şi gura de rai din binecunoscuta baladă. Un loc spectaculos din Munţii Piatra Craiului, o oază de liniște între munţi.

Satul Măgura, deşi se află la numai 40 de kilometri de Braşov şi la o aruncătură de băţ de Bran-Moeciu, e departe de zgomotele asfaltului şi aglomeraţia oraşului, cu peisaje uluitoare, gospodării risipite pe dealuri şi oameni care-şi duc traiul aspru, de munte. Când veţi ajunge însă acolo, o să vă zâmbească blând și o să vă invite să le treceţi pragul.

La peste 1000 de metri altitudine, satul Măgura stă ca o vatră veche, înconjurat din toate părţile de stâncile încă înzăpezite ale Bucegilor şi Pietrei Craiului. Pare că mâna divină l-a aşezat aici, tocmai ca lumea dezlănțuită să nu îl găsească ușor și să îl altereze. E atâta frumuseţe la Măgura! Îţi răvăşeşte şi îţi desfată toate simţurile. E susur de pâraie și glas de păsări vesele, e miros de rășină dinspre pădurile din jur și mireasmă de fân uscat. Câte un dangăt de clopot sau behăitul mieilor abia fătați te fac, din când în când, să tresari.

Sunt numai câteva pensiuni aici. Gazdele te primesc cu inima deschisă și masa plină. La pensiunea soților Kurmeș nu se face doar eco-turism. Pasiunea lor pentru animalele sălbatice au transformat-o într-o afacere de mare succes. Îi duc pe turiști în locuri special amenajate, unde pot vedea viețuitoarele munților.

 

 

Mai multe articole despre:
All Inclusive Piatra Craiului Bran-Moeciu