MENIU

Magistraţii vor decide noi forme de protest, judecătorii din Mureş intră deja fără robe în sală

Foto: Realitatea TV

Instanţele din ţară vor decide, în cadrul adunărilor generale care vor avea loc peste câteva zile, ce forme de protest vor adopta faţă de nerezolvarea problemelor din justiţie semnalate în urmă cu câteva luni, în timp ce, în Mureş, judecătorii nu mai poartă robă în sala de judecată.

Horaţius Dumbravă, judecător la Curtea de Apel Târgu Mureş, a declarat, marţi, pentru NewsIn, că în cadrul Adunării Generale a instanţelor din raza CA Târgu Mureş s-a votat, pe 19 august, ca judecătorii să nu mai poarte robă în sala de judecată, să nu mai facă parte din birourile electorale şi să se întrerupă activitatea începând cu 1 septembrie. O primă măsură, privind nepurtarea robei, s-a aplicat începând cu data de 20 august. De asemenea, procurorii din cadrul parchetelor din Mureş au redus programul de lucru de la opt ore la una singură, începând cu 24 august, a precizat judecătorul, pentru NewsIn.

Seria adunărilor generale va continua la Curtea de Apel Bucureşti, pe 28 august, şi la alte instanţe din ţară, în data de 31 august, adică înainte de terminarea vacanţei judecătoreşti.

Astfel, preşedintele UNJR a declarat pentru NewsIn că a trimis o scrisoare deschisă către curţile de apel din ţară, la sfârşitul săptămânii trecute, în care solicită organizarea de adunări generale pentru luarea unor decizii privind viitoare proteste ale magistraţilor.

Mai multe articole despre:
protest sală judecători Mures UNJR