MENIU

Magistraţii rămân cu sporurile de stres şi confidenţialitate

Foto: Realitatea.net

"Veniturile angajaţilor din justiţie nu vor scădea în 2010", a precizat Octavian Ojog, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, după discuţia de vineri cu reprezentanţii guvernului.

Magistraţii nu îşi vor pierde sporurile de stres de 50% şi pe cele de confidenţialitate de 15%, în condiţiile în care 35% din valoarea acestora va fi introdusă în salariu, iar 30% vor reprezenta, în continuare, sporuri, a declarat, vineri, pentru NewsIn, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei.

"Forma proiectului convenit în această seară ne mulţumeşte. Sperăm să-i mulţumească şi pe magistraţii din România. Noi suntem de acord şi cu scăderea coeficienţilor pentru şefii din justiţie, iar veniturile angajaţilor din justiţie nu vor scădea în 2010", a precizat Octavian Ojog, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, după discuţia de vineri cu reprezentanţii guvernului.

Preşedintele Cartel Alfa a declarat, la rândul său, că în ce priveşte coeficienţii de salarizare ai şefilor din justiţie aceştia au coborât de la 11,8 la 11,6, "însă au crescut coeficienţii pentru cei aflaţi în partea de jos a grilei".

Astfel, potrivit proiectului reieşit după discuţiile cu executivul, sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică va fi de până la 25% din salariul de bază, respectiv indemnizaţia lunară de încadrare. Sporul de confidenţialitate va fi şi el calculat în procent de până la 5% din salariul de bază, respectiv indemnizaţia lunară de încadrare.